Aner Žuljević za Oslobođenje

Nedoraslim kadrovima SDA kriv je SDP

Mnogo prašine u Hercegovini podigla je nedavna sjednica Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a na kojoj je, između ostalog, usvojen finansijski plan ove institucije od 121.931.000 KM. Dan kasnije reagovala je hercegovačka SDA, koja je upozorila da se Upravni odbor ZZO-a tokom posljednjih pet mjeseci nije ni pokušao sastati, kao i da je kompletnom UO u junu istekao mandat. U saopštenju je navedeno i kako direktor ZZO-a Rade Bošnjak nije imenovan na Vladi, kao i da je HDZ za partnera u sistemu zdravstva “uzeo SDP”.

“HDZBiH i SDP međusobnom saradnjom vrše nelegalne udare na javne institucije u HNK-u donošenjem brojnih protupravnih odluka i na taj način destabiliziraju funkcionisanje sistema i cjelokupne političke odnose u našem kantonu”, tvrde u hercegovačkoj SDA, najavljujući niz mjera kojima će se “politička ujdurma dovesti u zakonski okvir”.

Bivši predsjednik KO SDP-a HNK-a Aner Žuljević optužbe SDA smatra bezobraznim, neosnovanim i zlonamjernim, s krajnjim ciljem blokade rada zdravstvenih ustanova HNK-a.

– Očigledno je da sve što SDA izgubi za pregovaračkim stolom u odnosima s HDZ-om, bez imalo skrupula, fakturiše svom jedinom oponentu SDP-u. Gospoda iz SDA ponekad se prema povjerenju koje su im ukazali građani ponašaju kao nedorasla djeca, pa umjesto da preuzmu odgovornost za svoje poteze, obično posežu za providnim lažima i obmanama. Možda je njihov cilj bolesnicima onemogućiti ulazak u bolnice, jer je bolje spriječiti nego liječiti, kazao je Žuljević, tvrdeći da je svakog puta dosad u trenutku kad su HDZBiH i SDA bili na vlasti, SDA za “bezuspješnu raspodjelu plijena krivila opoziciju, i to najčešće SDP”.

Žuljević navodi i da su UO ZZO-a, kao i direktor legalni sve dok ih ne zamijene novoimenovani kadrovi.

– Gospoda u SDA su kao i mi dobro upoznata s mišljenjima nadležnih tijela. Volio bih kada bi SDA neiskrenu ljubav sa svojim vječitim partnerom riješila međusobno, ne uvlačeći u zagrljaj i opoziciju, u konkretnom slučaju SDP, koji podjednako ne voli ni jedne ni druge zbog štete koju građanima ove zemlje zajedno prave već godinama, dodao je.

Žuljević je na kraju obećao i da će se SDP potruditi da se odnos SDA s HDZ-om ne prelama preko leđa zdravstvenih radnika i pacijenata.

– Pozivamo ih da se uozbilje i u dogovoru s HDZ-om BiH, imenuju UO ZZO i Zavoda za zapošljavanje, kao i da konačno riješe problem policijskog odbora i komesara. Vrijeme je da prestanu proizvoditi više problema nego što ih mogu prezentirati javnosti, kao i da konačno prestanu pisati saopštenja o situacijama u koje su nas sami doveli, rekao je na kraju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.