Denis Bećirović

Nedopustivo je o najvažnijim državnim temama raspravljati izvan državnih institucija

Povodom pregovora o reformi izbornog zakonodavstva u Neumu oglasio se Denis Bećirović, delegat SDP BiH u Domu naroda PSBiH. U svom Facebook statusu Bećirović je poručio da ne mogu hoteli i kafane biti iznad državnih institucija.

Status Denisa Bećirovića prenosimo u cijelosti: 

Sastanci predsjednika stranaka ne mogu zamijeniti sjednice državnih organa vlasti. Neum nije glavni grad Bosne i Hercegovine, već Sarajevo.

Predsjednici političkih stranaka koji izvan državnih institucija Bosne i Hercegovine neovlašteno pregovaraju o sudbini naše države Bosne i Hercegovine moraju znati sljedeće elementarne činjenice:

– Glavni grad države Bosne i Hercegovine nije Neum, već Sarajevo. Nedopustivo je o najvažnijim državnim temama raspravljati izvan glavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine.

– Ustav BiH ne poznaje sastanke predsjednika stranaka, već isključivo sjednice državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine.

– O Izbornom zakonu Hrvatske se ne raspravlja izvan Sabora Hrvatske u Zagrebu, kao što se ni o Izbornom zakonu Srbije ne raspravlja izvan Skupštine Srbije u Beogradu. Zašto i s kojim ciljem se o Izbornom zakonu BiH raspravlja izvan Parlamenta BiH?!

– O Ustavu BiH i zakonima naše zemlje razgovara se u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne u hotelima, motelima i kafanama. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država i ima svoje legalne institucije. Svaka promjena Ustava BiH ili pojedinih zakona mora se dogovarati samo i isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine.

– Niko nema pravo razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojiti i o njima raspravljati izvan državnih institucija.

– Pomjeranje političke pažnje na razgovore o Izbornom zakonu BiH u Neumu je najobičniji paravan ispod kojeg Milorad Dodik provodi antidejtonske separatističke aktivnosti s ciljem uništenja države Bosne i Hercegovine. To samo naivni političari ne prepoznaju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.