Nikšić-Schaldemose

Nedopustivi pokušaji nametanja rješenja Izbornog zakona BiH koja su suprotna evropskim principima

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić danas je putem videolinka održao sastanak sa Christel Schaldemose, šeficom Grupe danskih socijaldemokrata u Evropskom parlamentu.

Predsjednik Nikšić je gđu Schaldemose upoznao sa aktuelnim prilikama u Bosni i Hercegovini. Poseban naglasak u razgovoru stavljen je na pokušaj destabilizacije države i njenih institucija.

Sagovornici su se usaglasili da je nedopustiv pokušaj nametanja rješenja Izbornog zakona BiH koja su suprotna evropskim principima i presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Zastupnica Schaldemose je dala nedvosmislenu podršku stavovima SDP BiH u procesu reformi Ustava i izbornog zakonodavstva, kao i u odnosu prema separatističkim težnjama Milorada Dodika i njegovih partnera.

Razgovor je vođen u sklopu priprema i konsultacija pred sutrašnje obraćanje predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića grupaciji Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.