Prof. Dr. Denis Bećirović

Nedopustiv i neprihvatljiv je elektorski model koji uvodi dodatnu diskriminaciju

Nijedan bh. političar nema pravo da svojim pogrešnim procjenama i potezima ugrožava budućnost države Bosne i Hercegovine.

Ako ima političara koji su na bilo koji način i od bilo koga ucijenjeni, bolje je da takvi podnesu ostavku nego da spašavajući svoje političke karijere trajno unesreće građane Bosne i Hercegovine.

Nijedan zvaničnik ne smije i nema pravo pristati na ugrađivanje dodatnih diskriminatornih i antievropskih rješenja u Izborni zakon BiH.

Neprihvatljivo je da se u Izborni zakon ugrađuju rješenja kojima se produbljuje diskriminacija građana i de facto stvaraju pretpostavke za formiranje monoetnički omeđenih teritorija. Pristajanje na takva rješenja značilo bi stvaranje preduslova za etničku podjelu Bosne i Hercegovine.

Neodgovorno je da se zaobilaze ili ignorišu obavezujuće presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Bosna i Hercegovina ima obavezu da se podvrgne konačnim presudama Evropskog suda za ljudska prava u svakom sporu u kojem je učestvovala kao stranka.

Naivni su oni koji misle da će ustupcima HDZ-u zaustaviti njihovo savezništvo s SNSD-om na rušenju Bosne i Hercegovine. Pristajanje na diskriminatorski elektorski model je samo čin jačanja separatističkih snaga i oni koji pristanu na to snosit će punu odgovornost za takvu kapitalnu grešku.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.