Samir Suljević

Nečuveno je da se pojedine zdravstvene ustanove hvale uštedama u doba pandemije

Samir Suljević, zastupnik SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, smatra kako je nečuveno da se pojedine zdravstvene ustanove i dalje hvale uštedama u doba pandemije.

Kažu da su bolnice, od ministarstva, već dobile dodatna sredstva, a i donacije dolaze.

Trenutno se bave oboljelim od COVID-19 pandeije, a sve druge bolesti, osim urgentnih slučaja, su na odgođenim liječenjima.

Novac, koji nije mali, već imaju u tranšama Zavoda za zdravstveno osiguranje Kantona Sarajevo. Broj pacijenata je za trećinu smanjen. Troškovi ishrane smanjeni, najmanje za pola, kao i troškovi za lijekove. Dežure ljekarima se ne plaćaju, pa je i tu ušteda.

Nečuveno je da se pojedinici pokušavaju hvaliti uštedama u doba pandemije, to je jednostavno nečuveno“, smatra Suljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu