Besima Borić

Neću podržati ujedinjenje SDP-a i USD-a

Ja ću poštivati volju većine, ali moje mišljenje idalje je da još uvijek nije vrijeme da se ove dvije stranke ujedinjuju

Slika

Besima Borić, kandidatkinja za predsjednicu Socijaldemokratske partije (SDP) protivi se ujedinjenu SDP-a sa Unijom socijaldemokrata (SDU), kazala je to i novinarima nekoliko trenutaka prije početa vanrednog kongresa SDP-a koji se danas održava u Sarajevu, a na kojem će se, osim izbora novog predsjednika strake i novog rukovodstva govoriti i o ujedinjenju ove dvije partije, piše bh. novinska agencija Patria.

Čelnici SDP-a BiH i USD-a sa Zlatkom Lagumdžijom i Mirom Lazovićem na čelu potpisali su početkom decembra sporazum o ujedinjenju ove dvije stranke. Ukoliko ovaj sporazum bude prihvaćen na vanrednom kongresu SDP-a u subotu, ove dvije stranke će djelovati ujedinjeno pod imenom SDP BiH.

Prema sporazumu koji je potpisan, u Predsjedništvo i u Glavni odbor SDP-a ući će 12 članova, od kojih će tri člana biti iz USD-a.

– Vidjet ćemo šta će kongres reći danas u vezi sa ovim. Ja ću poštivati volju većine, ali moje mišljenje idalje je da još uvijek nije vrijeme da se ove dvije stranke ujedinjuju – rekla je Borić, piše NAP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.