SDP BiH u Lukavcu, Kalesiji i Živinicama

Nećemo više dozvoliti da bilo ko izda interese građana i BiH

Socijaldemokratska partija BiH je sinoć u Lukavcu, Kalesiji i Živinicama održala završne predizborne skupove na području Tuzlanskog kantona, gdje su velikom broju okupljenih građana i simpatizera predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti na predstojećim Opštim izborima u našoj zemlji.

Slika

„Moramo ostati ujedinjeni u svemu, pogotovo po pitanju budućnosti ove zemlje. Ne smijemo više dozvoliti da nas izdaju oni koji su dobili našu podršku, poput Željka Komšića, koji je izigrao povjerenje skoro 300.000 bh. građana, koji su mu dali svoj glas. Danas on i njegova stranka kažu da nude nešto novo, ali kako neko, ko je 16 godina u vlasti i sjedi u raznim foteljama, može ponuditi nešto novo“, rekao je dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH.

U Tuzlanskom kantonu, navodna, ekspertna Vlada do sada nije uspjela pokazati ozbiljnost i riješiti nagomilane probleme ovog kantona, što i ne čudi, jer je naslijeđene probleme višedecenijske vladavine  SDA u ovom kantonu jako teško riješiti. Čak je i kantonalna Vlada predvođena SDP-om, za vrijeme svog mandata, nailazila na žestoke opstrukcije rješavanja problema uzrokovanih kriminalnom privatizacijom državnih preduzeća.

„Ove godine naša kampanja je drugačija od prijašnjih, jer u kampanju ulazimo sa pozicije vlasti. Međutim, uprkos tome, iza nas stoje konkretna djela, pogotovo u ovom kantonu, gdje je ministarstvo na čijem sam čelu uradilo veliki posao na revitalizaciji i izgradnji cesta. Na osnovu ovih, a i ostalih djela, želimo ponovo dobiti povjerenje birača, a vjerujemo da će se to znati cijeniti“, rekao je Enver Bijedić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH TK i nosilac liste za Federalni parlament.

Nermin Nikšić, premijer FBiH i generalni sekretar SDP BiH, odgovorio je na mnogobrojne, neargumentirane, napade raznih nevladinih organizacija, čiji su sponzori međunarodne organizacije i novoformirane političke stranke.

„Njima poručujem da SDP nikada neće dozvoliti prodaju BH Telecoma i Elektroprivrede BiH, kako bi se razni međunarodni stručnjaci ukalkulisali u talove, navodnih, savjetničkih pozicija. Napadi dolaze i od strane onih koji se boje seta antikoruptivnih zakona, jer više nikada neće mirno spavati, ali vrijeme će pokazati ko je ostao čista obraza pred narodom“, rekao je Nikšić.

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz TK, rekao je kako se SDP BiH nikada neće predati, niti će se upustiti u bilo kakve kalkulacije koje bi naštetile budućnosti naše zemlje.

„Nikada ne smijemo stati na putu ka ujedinjenoj BiH, jer je to jedini ispravni put za sve građane ove zemlje. Moramo 12. oktobra pokazati da nas je više od onih koji ovu državu žele dodatno podijeliti i nastaviti pljačkati napaćeni narod“, dodao je Bećirović.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, obećao je da će, u najkraćem mogućem roku, tražiti da se utvrdi stav Predsjedništva BiH o presudi Sejdić-Finci.

„Naši sugrađani, konačno, moraju prestati biti građani drugog redau BiH. Također do kraja godine moramo imati sporazum o državnoj imovini kako bi otkočili naš put ka punopravnom članstvu u NATO savezu, jer samo to garantira da će BiH postati politički vidljiv subjekt u svjetskim okvirima“, naveo je Hadžiomerović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.