Jasenko Selimović

Nećemo se odazvati na Budimirov neustavan poziv

Nećemo se odazvati na Budimirov poziv za konsultacije o imenovanju ministra finansija jer bi takve konsultacije bile neustavne izjavio je danas Feni šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Jasenko Selimović.

Slika

Nećemo se odazvati na Budimirov poziv za konsultacije o imenovanju ministra finansija jer bi takve konsultacije bile neustavne izjavio je danas Feni šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Jasenko Selimović.

Selimović je istaknuo da u procesu imenovanja Vlade ili ministara, Ustav ne poznaje konsultacije s klubovima političkih stranaka niti sa strankama već s premijerom.

Stoga Budimirov poziv, koji je Selimović dobio jutros, za šefa poslaničkog kluba SDP-a znači da predsjednik FBiH "još jednom krši Ustav i da ga treba smijeniti".

Za smjenu, međutim, u ovom trenutku nema dovoljnog broja potrebnih glasova u Parlamentu, naglašava Selimović.

Pitanje imenovanja ministra finansija Federacije Bosne i Hercegovine aktuelizirao je predsjednik FBiH Živko Budimir nakon što je nedavno razriješio dužnosti dosadašnjeg ministra Antu Krajinu.

Zbog ove smjene, trenutno su blokirane isplate iz federalnog budžeta jer je ministar finansija zakonski određen kao prvi potpisnik svih transakcija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.