Aner Žuljević za Vijesti.ba

Nećemo podržati SDA, naš cilj je oporezovati vlasnike kladionica

Ova zemlja je umorna od SDA-ovih prevara i spinova preko leđa boraca. Niko ih više nije izvarao od SDA i njihovih satelita. Njihova politika da građanima kroz poreze uzmu iz jednog džepa i prebace im u drugi kao pomoć, užasan je pristup kad dolazi i od SDA.

Tvrdi ovo SDP-ov delegat u Domu naroda FBiH Aner Žuljević, govoreći o SDA-ovom Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću, koji bi osigurao dodatne prihode, a dio tog novca bio bi usmjeren za finansiranje predviđeno Prijedlogom zakona o pravima demobilisanih boraca

“Javnost mora znati da je prvi i jedini ozbiljan Zakon o igrama na sreću usvojen za mandata SDP i premijera Nikšića uz vrlo intenzivne opstrukcije SDA da se isti ne usvoji”, kaže Žuljević za Vijesti.ba.

Prema njegovim riječima, razlika između SDP-a BiH i SDA na ovom pitanju je suštinska, pa i civilizacijska.

“Dok su oni 20 godina neprikosnoveni vladar novca iz Lutrije BiH i devra sa kladioničarskim biznisom, SDP BiH je imao jasan stav od ovom pitanju od samog početka”, navodi Žuljević.

Kako ističe, SDA-ov prijedlog je “više kockanja, više oporezivanja građana/igrača i sve više rasturenih porodica i uništene mladosti”.

“Naš prijedlog je oporezivanje vlasnika kladionica 20 posto na finansijski rezultat, a nikako građana/igrača. Uvođenje obavezne registracije igrača matičnim brojem kao preduslova socijalnog nadzora i sprečavanja maloljetničkog klađenja. Zbog sve češćih pljački kladionica, definisat ćemo obaveznu isplatu novca preko bankovnih računa”, pojašnjava on.

Navodi kako SDP želi da kao društvo, prije svega, imamo mehanizme kojim ćemo prepoznati kada naši građani prelaze crvenu liniju i od igrača zabavljača postaju kockari, te uništavaju svoje porodice, gube imovinu, pa čak posežu i za radikalnijim mjerama.

“Mi želimo iz tog razloga i povećati fiksne naknade kao mjeru smanjenja uplatnih mjesta, a da pri tome definišemo nelegalnu organizaciju igara na sreću kao krivično djelo. Naša misija je manje uplatnih mjesta, manje klađenja i samim tim sretnije društvo”, dodaje Žuljević.

On ističe da SDP BiH nikada neće podržati prijedlog SDA “dok god ne prihvate činjenicu da je novac iz njihovog zakona kako ga oni vide nehuman i predatorski otet od građana, a ne vlasnika kladionica jer nastaje na stranputici nesreće ljudi koji zbog ovakve vlasti traže sreću u igrama”.

U razgovoru za Vijesti.ba, Žuljević je najavio da će SDP BiH ubrzo predstaviti svoj zakon o igrama na sreću, u kojem će predstaviti modele oporezivanja i instrumente socijalnog nadzora.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.