GO SDP Mostar

Nećemo podržati podjelu Mostara u režiji nelegitimnog predsjednika Gradskog Vijeća Salema Marića

Na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća naći će se nova odluka o imenovanju Skupština, Nadzornih odbora i direktora javnih poduzeća u vlasništvu Grada Mostara.

Podsjećamo javnost da je još uvijek važeća odluka koja regulirala ova imenovanja donesena na jednoj od posljednjih sjednica zadnjeg saziva Vijeća. Tada su vijećnici HDZ-a bojkotirali navedenu sjednicu, nezadovoljni što po predloženoj odluci sva moć nije u rukama gradonačelnika, odnosno što sam ne donosi odluku o imenovanju direktora, već ista podrazumijeva i potvrdu Vijeća.

Koliko su u HDZ-u bili revoltirani ovakvom odlukom, koja je stvorila zaštitni mehanizam od bilo čije dominacije, a samim time i preduvjete za ujedinjenje javnih poduzeća u Mostaru, najbolje govori što ju je pobio sam gradonačelnik Bešlić, pa ju je Vijeće ponovno usvajalo na idućoj sjednici.

Bešliću i HDZ-u tada nije pomogao ni Ustavni sud odbivši dvije apelacije na odluku. I kad smo mislili da HDZ nema načina da progura i ispuni svoje želje po pitanju ovakve odluke, ponovno nas je iznenadio nelegitimni predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Da pojednostavimo, po staroj odluci direktore javnih poduzeća nakon javnog konkursa potvrđuje Gradonačelnik uz suglasnost Gradskog vijeća, a od sada će po Marićevoj naredbi biti potrebna samo odluka Gradonačelnika. Nakon devet punih godina Marić je skupio hrabrosti i krenuo u anti-državnu avanturu, naredivši svojim vijećnicima dizanje ruku za ispunjavanje HDZ-ovih želja, čime direktno rade protiv stare odluke za koju su i sami glasali 2012. godine.

Pozivamo nelegitimnog predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića da javno odgovori zašto razvlašćuje Gradsko vijeće Mostara i šta je cijena ovakvog naređenja? Možda se cijeli ‘štos’ krije u onoj Ljubinoj: Što Salem kaže ja potpišem! Samo što će umjesto Ljube to uskoro govoriti Mario!?

Da je Mariću „patriotizam“ samo parola za birače, dok u pozadini sinkronizirano sa HDZ-om provodi podjelu Mostara to je i naivcima već poznato. Apeliramo na časne vijećnike Koalicije za Mostar, a ovo je jedinstvena prilika da vidimo da li takvih ima, da glasaju protiv ovakve odluke kako ih se buduća pokoljenja ne bi stidjela. Pozivamo ih da baš kao i Klub SDP-a između dugoročnog projekta HDZ-a da u prvom koraku stvori ekonomsku, a u drugom i teritorijalnu jedinicu, te s druge strane jedinstvenog Mostara i države BiH izaberu potonje.
Također, pozivamo i sve ostale vijećnike da se svojim glasom suprotstave namjerama o betoniranju podjele Mostara, stranačkoj podjeli mostarskih poduzeća na SDA-ove i HDZ-ove kojima će dogovorno do ‘Hita’ vladati i zapošljavati HDZ, a od ‘Hita’ Marićeva SDA te na taj način nastojati sakriti godine kriminala, korupcije i nepotizma u režiji stranačkih kadrova i njihovih uhljeba na odgovornim funkcijama u gradskim poduzećima i Gradskoj upravi.

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu