Nermin Nikšić

Nećemo odustati od zakona koji uvodi pravednije odnose u FBiH

Oni koji su jučer glasali protiv poslali su ustvari jasnu poruku da se ne žele boriti protiv sive ekonomije i da su protiv punjenja fondova, zdravstvenog i penzionog.

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je u Sarajevu da Vlada neće odustati od zakona o prekršajima i da će tražiti sve mogućnosti da taj zakon ponovno bude vraćen u proceduru jer uvodi pravednije odnose u FBiH, destimuliše rad nacrno i nelojalnu konkurenciju, osigurava stabilnost fondova – penzionog i zdravstvenog te prava radnika.
 
Premijer je to izjavio dan nakon što na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH ovaj zakon nije dobio većinsku podršku.

– Oni koji su jučer glasali protiv poslali su ustvari jasnu poruku da se ne žele boriti protiv sive ekonomije i da su protiv punjenja fondova, zdravstvenog i penzionog.

Svima su puna usta borbe protiv rada nacrno, borbe protiv sive ekonomije, a nama već treći put u Parlamentu obaraju zakon o prekršajima.

Oni koji su jučer glasali protiv tog zakona
poslali su i vrlo jasnu poruku da će firme koje izmiruju obaveze imati nelojalnu konkurenciju u firmama koje ne plaćaju svoje radnike – rekao je premijer.

To je jako bitan zakon kompletne vlade, naglasio je Nikšić i dodao da treba da uvede red i prije svega zaštiti radnike, ali i stabilizuje fondove.

– Da li je (jučer) bila nekakva kalkulacija, računajući na to da će time oslabiti Fond penzijsko-invalidskog osiguranja pa ugroziti stabilnost Fonda i isplatu penzija te ovo povećanje (penzija) koje smo najavili, ne znam, ali želim vrlo jasno poručiti – mi nećemo odustati od tog zakona iz prostog razloga što uvodi pravednije odnose u FBiH, destimuliše rad nacrno i nelojalnu konkurenciju i u svakom slučaju osigurava stabilnost fondova – penzionog i zdravstvenog te prava radnika – zaključio je premijer.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.