Jasmin Imamović

Nećemo dozvoliti da se ispod Tuzle postavi skladište plina

Građani Tuzle, od građana izabrani vijećnici Gradskog vijeća i ja, kao direktno izabrani gradonačelnik i predstavnik svih građana Grada Tuzla, nikada i ni po koju cijenu, nećemo dozvoliti da se ispod Tuzle postavi skladište plina, i time ugrozi miran san i sigurnost građana, mišljenje je tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Zagovarače ideje, da se ispod svih nas, postavi ogromno skladište plina, koje smatramo tempiranom bombom koju mogu aktivirati klizišta, zemljotresi, obični nehat, teroristi ili budući ratovi, smatramo opasnim neprijateljem sigurnosti i razvoja Tuzle.

BiH treba da koristi vlastite resurse uglja a ne da uvozi i skladišti uvezeni plin. Elektroprivreda BiH treba realizirati projekat toplifikacije Kaknja, Sarajeva, Visokog i Breze, toplom parom iz Termoelktrane Kakanj, što je sigurnije, kvalitetnije i jeftinije od grijanja na plin, i što će stabilizovati naše rudnike. Hoćemo da budemo ovisni o našim rudarima i uglju, a ne o tuđem plinu.

Elektroprivreda BiH, u prostore ispod Tuzle, treba deponovati šljaku i pepeo, time obezbijediti stabilnost tla i osloboditi nas od površinskih šljačišta, koji trajno devastioraju zemljište i ugrožavaju zdravlje ljudi“, kaže u svojoj izjavi Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.