OO SDP BiH Bosanski Petrovac

Nećemo dozvoliti blokadu Bosanskog Petrovca koju žele SNSD i SDA

Bosanski Petrovac, zbog financijske blokade u kojoj se nalazi sama opština, nije sretno ušao u Novu 2017. godinu. Bosanski Petrovac je jedna od rijetkih, ako ne i jedina opština u Bosni i Hercegovini koja nema budžeta a ni odluke o privremenom financiranju.

Od održavanja konstituirajuće sjednice vijeća, očigledno je postojanje većine koju predvode SNSD i SDA sa svojim koalicionim partnerima SBB, SP i DF-om. Većina je od prve odluke zauzela stav da će biti protuteža načelniku opštine, te da će u svakom segmentu pokušati otežati rad načelnika.

Na žalost u demonstraciji političke “sile” stranaka koje su većina, najviše ispaštaju građanke i građani Bosanskog Petrovca.

SDP BiH je u proteklom periodu ukazivao na probleme u kojima bi se mogla naći opština Bosanski Petrovac, te smo pokušali konkretnim političkim mjerama prevazići ovu situaciju.
Za 30.12.2016. godine bila je sazvana vanredna sjednica vijeća, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – preispitivanje odluke o privremenom financiranju. Zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedolaska vijećnica i vijećnika koji čine većinu, ta sjednica nije ni održana.

Od prvog radnog dana u Novoj godini, naša se opština nalazi u blokadi, iako je financijski likvidna. Dovedeni smo u takvu situaciju, da svakog trenutka možemo očekivati da ostanemo bez osnovnih resursa, potrebnih za normalan život. U budućem periodu ćemo se boriti kako političkim, tako i pravnim sredstvima kako bi prevazišli krizu u kojoj se nalazimo, te kako bi izbjegli da Bosanski Petrovac postane opština u mraku.

Nećemo i ne smijemo dozvoliti da nam ugase naš grad!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.