Enes Suljkanović

Neće doći do smjene predsjedavajućeg Skupštine u Doboju

Skupština grada Doboj mogla bi dobiti novo rukovodstvo, tako se bar spekuliše u ovdašnjoj javnosti, koja već mjesec dana “smjenjuje” predsjednika i potpredsjednika lokalnog parlamenta.

Naime, nakon decembarskog zasjedanja Skupštine, koje je trajalo skoro osam sati i tokom kojeg su opozicioni odbornici vodili burnu raspravu, počele su spekulacije da će Murvet Bajraktarević (SBiH), prvi parlamentarac, biti razriješen s te funkcije, koju obavlja kao član Kluba SDP BiH – SBiH.

Enes Suljkanović, lider dobojskog SDP-a, tvrdi da nema ništa ni od Bajraktarevićeve smjene ni od imenovanja Esmina Mahmutovića, SDP-ovog odbornika, na mjesto predsjednika Skupšine.

– Mi smo zaista u dobrim koalicionim odnosima, SBiH i SDP, i ne pada nam na pamet da neko narušava te odnose. To su neke kombinatorike u nečijoj glavi, zaista to su samo spekulacije. Ne znam odakle dolaze, možda od opozicije ili od nekih odbornika kojima rad predsjednika Skupštine ne odgovara. Mi se spremamo za opšte izbore, na koje ćemo zajedno izaći, SDP i SBiH – rekao je Suljkanović.