Nerin Dizdar

Ne vjerujem da će Bošković zaista biti načelnik svih građana

Nerin Dizdar, dugogodišnji aktivista, predstavnik stolačkog SDP-a i zastupnik te stranke u Skupštini Hercegovačko-neretvansog kantona (HNK) prokomentirao je za Avaz.ba održavanje ponovljenih izbora u Stocu, te činjenicu da će, prema preliminarnim razultatima, Stjepan Bošković ostati načelnik grada na Bregavi.

– Informacije koje sam dobio s terena to govore, a vjerujem da glasovi iz dijaspore neće promjeniti pobjednika – započeo je Dizdar.

U Stocu danas nije bilo incidenata, a brojne policijske patrole su nadgledale situaciju.

– Može se reći da je na ulicama Stoca bilo više predstavnika međunarodnih organizacija, posmatrača, nego glasača – dodao je.

Na pitanje kako komentira izjavu Boškovića koji je rekao da će biti “načelnik i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih ostalih građana Stoca”, Dizdar odgovara da dvanaestogodišnje iskustvo ne govori da će tako zaista i biti.

– Bošković godinama beskrupulozno provodi jednu fašistoidnu politiku. Mogu vam nabrojati desetine slučajeva. Od narušavanja kulturne baštine do isključivog zapošljavanja Hrvata. Zemljišta su u centru Stoca prodavana za pet do deset feninga itd – zaključio je Dizdar kratko u izjavi za Avaz.ba.

Dizdar je dodao da je i HDZ 1990, prema neslužbenim informacijama, prešao izborni prag te da će imati vijećnika u Općinskom vijeću Stoca.