KO SDP BiH USK

Ne ucjenjujte Krajišnike, Fadile Novaliću!

Nevjerovatna je drskost Fadila Novalića koji se usudio ucjenjivati građane Unsko-sanskog kantona zahtjevajući da vrše pritisak na poslanike radi  podrške zakonu o dodatnim akcizama na gorivo, što bi izazvalo lančanu reakciju poskupljenja i novi udar na ionako nizak standard naših građana.

U isto vrijeme, Vlada Federacije BiH donosi odluku da dobit od 209 miliona KM, od čega je 107 miliona iz klirinškog duga, uloži u gradnju puta od Lašve do Travnika, pri tome licemjerno bacajući prašinu u oči Krajišnicima s nesuvislom tvrdnjom – kako je to za Krajinu !

Ovakva odluka samo potvrđuje  da Novaliću i politici koju predstavlja Krajina nije ni na kraju srca i da mu je sasvim u redu što se Krajina guši u siromaštvu, sa najvećom stopom nezaposlenosti i najlošijom infrastrukturom u Federaciji.

Nije Fadila briga što od 858 miliona kreditnog zaduženja Federacije, Unsko-sanski kanton  vraća 85 miliona i to za projekte koji se realizuju negdje drugdje, samo ne u Krajini, dok 20 godina slušamo isprazne priče o izgradnji zaobilaznica Bihać i Cazin, i projekt brze ceste Bihać – Bosanska Krupa preko Grmuškog plato.

Najbolja je ovo ilustracija odnosa zvaničnog Sarajeva i stranke kojoj Novalić pripada prema ovom kraju BiH, u kojem za dvije decenije svoje vladavine nisu napravili apsolutno ništa. Žalosna je istina da se i u novom valu gradnje širom Federacije,  na teritoriji USK  opet neće graditi ništa, jer je prioritet uvijek neko drugi i očito će to trajati dok ista politika upravlja procesima i donosi odluke.

Ulažu se milijarde KM u gradnju autoputeva, mostova i tunela po drugim dijelovima Federacije BiH, a po  Krajini se vozimo krivudavim i nesigurnim putevima. Na neke se po naredbi iz Sarajeva, stavljaju oznake da ih vozači koriste na vlastitu odgovornost.

Naučili smo mi da od ”zvaničnog” Sarajeva u svakoj kombinaciji Unsko-sanski kanton ne dobija ništa, pa nije ni čudo da je NIŠTA i ono što je Fadil Novalić do sada osigurao Krajini.

Ništa je upisano za USK  u budžetu F BiH i to treću godinu zaredom, NIŠTA je i za sve naše amandmane koje smo pokušali ugraditi u federalni budžet, pa je  logično zapitati se zašto bi naši poslanici pristajali na bilo kakve zahtjeve i gledali kako se razvijaju istočni i središnji dijelovi Federacije BiH  dok se USK zaobilazi u širokom luku.

Ponosni smo na naš Nacionalni park Una kroz koji se, nažalost,  vozi razrovanim makadamskim putevima, jer je Federalna vlada gluha i nijema na zahtjeve naših predstavnika u Parlamentu FBiH koji traže minimalna sredstva kako bi se isti osposobili i unaprijedili.

Brojne inicijative upućene za revitalizaciju Unske pruge, nekadašnje žile kucavice i zamajca razvoja cijele Krajine  stoje u ladicama, jer u Federalnoj vladi nikoga nije briga.

Ovo su samo neke stavke sa dugog popisa razloga za naše nezadovoljstvo prema zvaničnom Sarajevu.  Zato pozivamo sve političke predstavnike iz USK da odbace ucjene Fadila Novalića i antikrajišku politiku koju predstavlja, i da svi zajedno uslovimo bilo kakvu podršku Federalnoj Vladi dok se ne izmjeni nepravedna odluka i  dobit od 209 miliona KM zajedno sa klirinškim dugom  usmjeri u putnu infrastrukturu u Unsko-sanskom kantonu, a Travnik neka čeka Zakon o akcizama !

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.