Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK

Ne smije doći do umanjenja već ostvarenih boračkih prava

Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Srednjobosanskog kantona uložio je nekoliko amandmana na izmjene i dopune Prijedloga zakona o dopunskim pravima boraca, koji je usvojila Skupština toga kantona.

-Amandmani kojima smo tražili da stečena prava branilaca ostanu ista, nisu prihvaćeni. To je bio razlog što su zastupnici SDP-a glasali protiv izmjena i dopuna ovog zakona – saopćeno je danas iz ove stranke.

Klub zastupnika SDP-a smatra, također, da ne smije doći do umanjenja već ostvarenih prava boračke populacije.

-Prema predloženim izmjenama Zakona, to se upravo čini. Općine svojim propisima utvrđuju uvjete, način i postupak ostvarivanja određenih prava, što će dovesti do toga da se boračka prava umanjuju i razlikuju od općine do općine – navodi ova stranka.

Na kraju, zastupnici SDP-a u Skupštini SBK-a pozivaju predstavnike Kantonalne uprave za pitanja branilaca i Vladu SBK-a da osiguraju ostvarivanje postojećih prava u punom kapacitetu, kako je to definirano Zakonom o dopunskim pravima boraca SBK-a.

Traže, također, da se što prije pokrene inicijativa za izmjene i dopune ovog zakona, s ciljem da se na snagu vrate boračka prava, koja su ukinuta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.