Elvir Karajbić

Ne postoji prijedlog boračkog zakona u Parlamentu FBiH, SDA-ova vlast je dosljedna jedino u varanju boraca

U vezi sa zakazivanjem sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH tek za 17. april, šef kluba Socijaldemokratske partije BiH u ovom zakonodavnom tijelu Elvir Karajbić izjavio je da se zasjedanje federalnog Parlamenta definitivno može nazvati sezonskim, pošto se u prosjeku sastaje jednom u svakom godišnjem dobu, a ljeti i nešto rjeđe.

„Sve to je zasluga, ne samo nesposobne, nego i bezobrazne i manipulatorske vlasti. Njima životi građana očito vrijede manje od kožnih fotelja oko čije raspodjele jedino i vode unutarkoalicijske bitke“, navodi Karajbić i dodaje da za najavljenu sjednicu Parlamenta FBiH uopće nije definisan dnevni red.

”Ovdje je posebno bitno naglasiti da uopće ne postoji mogućnost da Parlament raspravlja o navodnom prijedlogu Zakona o borcima i članovima njihovih porodica, iako SDA uporno laže borce, uvjeravajući ih da će ovaj zakon biti razmatran. Naime, prijedlog teksta zakona još uvijek nije usvojen ni na Vladi FBiH, koja ga zato nije niti mogla uputiti u parlamentarnu proceduru. Ovo je još jedan dokaz da vlast predvođena SDA-om ne preza ni od otvorenog laganja i brutalnog manipulisanja sudbinama boraca“, rekao je Karajbić i zaključio da je SDA-ova vlast dosljedna jedino u vođenju politike varanja boraca i iznevjerenja svakog obećanja datog ovoj populaciji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.