Bogić Bogićević

Ne mogu prihvatiti kandidaturu za predsjednika SDP-a

Ja nisam u mogućnosti da prihvatim tu kandidaturu niti sam to i u jednom trenutku ikome obećavao.

Slika

“Zahvalan sam svim opštinskim organizacijama koje su me predložile i koje se zalažu za istinsku demokratizaciju i politički oporavak Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, ali ja nisam u mogućnosti da prihvatim tu kandidaturu niti sam to i u jednom trenutku ikome obećavao”, izjavio je Bogić Bogićević, povodom najavljenog zaključivanja liste kandidata za predsjednika ove stranke.

“Povodom brojnih informacija koje su se pojavile o mojoj kandidaturi za predsjednika SDP BiH i o mom navodnom pristanku na tu kandidaturu, želim da razjasnim da se radi o potpuno netačnim navodima. Apsolutno su netačni navodi onih koji u javnosti izjavljuju da sam najavio potpisivanje svog pristanka na kandidaturu”, poručio je Bogićević.

Dodao je da se nada “da će članstvo, aktivisti i organi SDP BiH pronaći snage da ovu stranku vrate na njene izvorne vrijednosti i da izaberu rukovodstvo koje će programirati i voditi istinsku socijaldemokratsku politiku”.

“Za nju je opredijeljeno brojno članstvo i veliki dio javnosti, koji su na oktobarskim izvorima, razočarani greškama i lutanjima dosadašnjeg rukovodstva, kaznili brojne nedosljednosti i promašaje u vođenju stranke.

Želim da SDP pronađe snagu, put i novo rukovodstvo sposobno za radikalne i kvalitetne unutarpartijske promjene, za vraćanje izgubljenog povjerenja i jačanje ljevičarskih ideja u BiH, kojima svim srcem pripadam”, kazao je Bogićević.