OO SDP Žepče

Ne izmišljajte toplu vodu i ne ugrožavajte zdravlje i živote naše djece

I pored preporuka sa nivoa Federacije BiH i Odluke Ministarstva za obrazovanje nauku kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona o obaveznoj obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i Univerzitetu u Zenici na području našeg Kantona zbog širenja corona virusa, lokalna vlast u Žepču izmišlja toplu vodu i bez ikakve potrebe odbija primjeniti Odluku i preporuku, igrajući se sa životima i zdravljem učenika, nastavnika i drugih uposlenih u obrazovnim ustanovama na području općine Žepče.

Ovo je klasičan primjer koji najbolje pokazuje sve apsurde lokalne vlasti u Žepču, koja nema nijedan pravni ni zdravstveni razlog da ne implementira Odluku nadležnog ministarstva i preporuke sa nivoa Federacije BiH.

Kao građani općine Žepče smo u šoku i sa nevjericom čitamo informacije da je obustavljena nastava u svim školama u BiH izuzev u općini Žepče.

Pitamo vas, zar su naša djeca, nastavnici i ostali uposleni u obrazovnim ustanovama općine Žepče manje važni u odnosu na djecu, roditelje i uposlene iz drugih sredina ?

Pod punom odgovornošću, prije svega kao roditelji kojima je zdravlje naše djece na prvom mjestu, a tek onda kao funkcioneri, apelujemo na roditelje da se suprostave Odluci nadležne službe i da zbog sigurnosti svoje djece i nastavnika djecu ne šalju u školu, a lokalnu vlast pozivamo da urgentno obustave nastavu I da o tome obavijeste učenike, roditelje i uposlene u obrazovnim ustanovama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu