OO SDP Žepče

Ne izmišljajte toplu vodu i ne ugrožavajte zdravlje i živote naše djece

I pored preporuka sa nivoa Federacije BiH i Odluke Ministarstva za obrazovanje nauku kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona o obaveznoj obustavi nastave u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i Univerzitetu u Zenici na području našeg Kantona zbog širenja corona virusa, lokalna vlast u Žepču izmišlja toplu vodu i bez ikakve potrebe odbija primjeniti Odluku i preporuku, igrajući se sa životima i zdravljem učenika, nastavnika i drugih uposlenih u obrazovnim ustanovama na području općine Žepče.

Ovo je klasičan primjer koji najbolje pokazuje sve apsurde lokalne vlasti u Žepču, koja nema nijedan pravni ni zdravstveni razlog da ne implementira Odluku nadležnog ministarstva i preporuke sa nivoa Federacije BiH.

Kao građani općine Žepče smo u šoku i sa nevjericom čitamo informacije da je obustavljena nastava u svim školama u BiH izuzev u općini Žepče.

Pitamo vas, zar su naša djeca, nastavnici i ostali uposleni u obrazovnim ustanovama općine Žepče manje važni u odnosu na djecu, roditelje i uposlene iz drugih sredina ?

Pod punom odgovornošću, prije svega kao roditelji kojima je zdravlje naše djece na prvom mjestu, a tek onda kao funkcioneri, apelujemo na roditelje da se suprostave Odluci nadležne službe i da zbog sigurnosti svoje djece i nastavnika djecu ne šalju u školu, a lokalnu vlast pozivamo da urgentno obustave nastavu I da o tome obavijeste učenike, roditelje i uposlene u obrazovnim ustanovama.