Ne gasi se Zavod za liječenje studenata, sa direktorima zdravstvenih ustanova postignut dogovor o spajanju tri zavoda pod jedan krov

U skladu sa Planom restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, u prethodnom periodu pokrenute su značajne aktivnosti na provođenju prve faze ovog plana.

Ova faza podrazumijeva poduzimanje operativne aktivnosti koje će dovesti do budućeg ustrojstva ovih zdravstvenih ustanova, i to: JU Zavod za zaštitu zdravlja studenata KS, JU Zavod za sportsku medicinu KS, te JU Zavod za medicinu rada KS.

Na zahtjev direktora ovih ustanova, kod ministra zdravstva, prof.dr. Haris Vranić upriličen je sastanak kojem su prisustvovali v.d. direktorica JU Zavod za zaštitu zdravlja studenata KS dr Lejla Hrenovica-Bečarević, direktor JU Zavod za sportsku medicinu KS, prof.dr. Adnan Hadžimuratović, te direktor JU Zavod za medicinu rada KS, dr. Samir Čovrk sa saradnicima.

Ovom prilikom, ministar je prisutnima dao informacije i instrukcije o daljim aktivnostima, te su sve strane iznijele svoje prijedloge.

„Ne gasi se Zavod za liječenje studenata Kantona Sarajevo. Studenti ne gube zaštitu, svi uposlenici sva tri ova zavoda ostaju na istom radnom mjestu. Zgrada neće pripasti JU Dom zdravlja KS”, istakao je ovom prilikom ministar Vranić.

Dodao je i kako se zajedno sa direktorima navedenih ustanova došlo i do rješenja da sva tri ova zavoda budu pod jednim krovom.

Zavod za medicinu rada, koji se trenutno nalazi u Domu zdravlja Novi Grad, preselit će se u zgradu Zavoda za zaštitu studenata i Zavoda za sportsku medicinu.

Na ovaj način, na lokaciji Patriotske lige 36, ova tri zavoda bi se spojila u jedan Zavod sa organizacionim jedinicama.

Ministar Vranić je također naglasio da se svi studenti u Kantonu Sarajevo mogu liječiti i na sekundarnom i na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite u KS, bez obzira na to iz kojeg kantona dolaze, i to na osnovu Sporazuma o načinu i postupku korištenja zdravstvene zaštite van područja kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja kome osiguranik pripada.

Predstavnici ustanova su izrazili svoje zadovoljstvo ovakvim rješenjem, te su naglasili da je još jedna prednost ovakve reorganizacije i međusobno dopunjavanje i pružanje dodatnih zdravstvenih usluga osiguranicima ovih zavoda na jednom mjestu.

Navedene aktivnosti Ministarstva zdravstva i rukovodstva ovih ustanova se nastavljaju i u narednom periodu, u cilju postizanja najboljih rješenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.