FOM SDP BiH poručio:

Ne fašizmu i neofašizmu u Stocu

Aktivisti FOM SDP BiH iz Sarajeva, Mostara i Jablanice su u nedjelju (27. aprila 2015.) posjetili Općinu Stolac. Između ostalih, u posjeti su bili generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić, generalni sekretar FOM SDP BiH Aldi Halilović, predsjedavajući OV Ilijaš Damir Filipović i v.d. predsjednik OO SDP BiH Ilidža Samir Avdić.

Zajedno sa domaćinima OO SDP BiH Stolac posjećena su spomen obilježja žrtvama agresije na BiH i žrtvama iz Drugog svjetskog rata. Ovim činom se željela odati počast žrtvama, te pružiti podrška OO SDP BiH Stolac u namjeri da se izbori protiv fašističkih i neofašističkih političkih struktura. Fašističkih i neofašističkih struktura koje i danas upravljaju Općinom Stolac ne birajući sredstva u svrhu da kompromituju vrijednosti BiH, a to su upravo antifašističke vrijednosti.

Stolac FOM 1 (2)

Posjećeno je i položeno cvijeće ispred spomen obilježja u Orašlju posvećeno desecima civilnih žrtava iz sela Rotimlja ubijenih u oba rata na isti dan u razmaku od 50 godina. Koštana bolnica kao mjesto torture i ubijanja Stočana u toku agresije na BiH je također posjećena kako bi se obnovilo sjećanje na žrtve. Organizovana su akcija čišćenja i polaganja cvijeća ispred spomen obilježja u centru Stoca posvećenom antifašistima iz Drugog svjetskog rata. U konačnici, posađeno je šest sadnica bora kao simbolični podsjetnik na šest oskrnavljenih ili uništenih antifašističkih spomenika u Stocu. Posjeta je zaključena zajedničkim druženjem u stolačkom Locco baru.

Jedna od središnjih poruka ove posjete je bila da borba protiv fašizma i neofašizma mora biti svenacionalna, a sve sa svrhom da rušenje antifašističkih spomenika ne bi bio uvod u urušavanje bh društva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.