Navodnim razdruživanjem vlasti u RS žele u kontinuitetu držati političku tenziju

Iako je Vlada Republike Srpske trebalo i zvanično Federaciji da uputi prijedlog o razdruživanju, od toga neće biti ništa. I ne samo da neće biti ništa nego je već sada prilično jasno da će ideja o razdruživanju pasti u drugi plan. Vlada RS-a na jučerašnjem zasjedanju nije nijednom jedinom riječju pomenula plan o razdruživanju iako je to dan ranije najavljeno.

Potpredsjednik SDP-a i federalni poslanik Ivan Boban kaže da niti mirno, niti bilo kakvo drugo razdruživanje nije moguće niti će se dogoditi.

Različite inicijative

– Ovo je samo jedan u nizu političkih poteza vlasti u RS-u s kojim žele u kontinuitetu držati političku tenziju. Međutim, ovakve i slične poteze treba shvatati ozbiljno jer se radi o sustavnom podrivanju ustavnopravnog poretka BiH. Smatram, a takve su i najave od vlasti u FBiH, da ukoliko u bilo kojoj formi dođe akt na adrese institucija FBiH kojim se inicira narušavanje državnog suvereniteta, isti će biti proslijeđen Tužiteljstvu BiH na postupanje i mislim da je to jedini adekvatan odgovor od strane nadležnih u FBiH, rekao je Boban za Oslobođenje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.