Zekerijah Osmić

Nastupna posjeta ambasadora Gruzije za BiH Ministarstvu odbrane BiH

Osmić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Koplatadzeu, te mu poželio mnogo uspjeha na njegovoj dužnosti.

Slika

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijah Osmić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Gruzije u BiH sa sjedištem u Ankari Iraklija Koplatadzea i konzula u Ambasadi Gruzije u Ankari Jemala Gogitidzea. 

Osmić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Koplatadzeu, te mu poželio mnogo uspjeha na njegovoj dužnosti. 

Na sastanku se razgovaralo o odbrambenoj reformi, bilateralnoj odbrambenoj saradnji između BiH i Gruzije, unapređenju saradnje u ovoj oblasti i trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. 

Također, razgovaralo se o učešću pripadnika OS BiH u mirovnim misijama u svijetu, te dosadašnjim angažmanom i zalaganjem obiju zemalja u cilju provedbe mira u svijetu. 

Ambasador Koplatadze je zahvalio na prijemu te čestitao na reformama koje je MO BiH postiglo na putu ka euroatlanskim integracijama. 

On je istakao da je njegova država, također veoma posvećena i da naporno radi u cilju što bržeg priključenja u NATO i EU. 

Na kraju sastanka izraženo je uvjerenje za boljom saradnjom između Ministarstava odbrane BiH i Ministarstva odbrane Gruzije u cilju što bržeg priključenja NATO-u i EU, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.