Saša Magazinović

Nastavljamo borbu protiv namjere institucija Hrvatske da nuklearni otpad skladišti blizu granice sa BiH

Saša Magazinović i Jasmin Emrić, poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine posjetili su opštinu Novi Grad gdje su na poziv načelnika Miroslava Drljače učestvovali u radu Prve tematske sjednice Skupštine Opštine Novi Grad na temu “Radioaktivni otpad u dolini rijeke Une – prijetnje i perspektive”.

U svom obraćanju Magazinović, koji je i predsjednik Zelenog kluba, podsjetio je na zaključke međunarodne konferencije nedavno održane u Parlamentu BiH kojima se
izražava oštro protivljenje odlaganju i skladištenju nuklearnog i radioaktivnog otpada na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te je istakao da dosadašnje aktivnosti
susjedne države nisu provedene u skladu sa međunarodnim konvencijama, direktivama, sporazumima i standardima.

Naglasivši da je borba protiv namjere institucija Hrvatske da nuklearni i radioaktivni otpad sladišti i odlaže na lokaciji koja dominantno ugrožava stanovništvo, biljni i životinjski svijet u Bosni i Hercegovini ujedinila sve političke snage kod nas, pozitivnim je ocjenio i pozdravio nedavno usvojene zaključke Predsjedništva BiH koje se aktivno uključilo u rješavanje potencijalno velikog međudržavnog problema. Magazinović je izrazio zadovoljstvo i zbog narednih aktivnosti koje je najavilo Predsjedništvo BiH za koje smatra da treba preuzeti liderstvo i koordinaciju svih aktera u BiH, te je najavio i dodatni angažman Zelenog kluba i na domaćem i na međunarodnom planu kako bi se svi zajedno izborili za interes države Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Također je najavio mogućnost skorog formiranje pravnog i ekspertskog tima koji bi izvršio pripremu scenarija za pravne i institucionalne postupke, ukoliko Republika Hrvatska i dalje bude ignorisala i zanemarivala usvojene i prezentirane stavove kroz Rezoluciju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.