Nastavljaju se Dani otvorenih vrata petkom u Ministarstvu zdravstva KS

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo organiziralo je Dan otvorenih vrata svakog petka, u terminu od 8:00 do 10:00 sati, za sve zainteresirane građane.
Resorni ministar, prof.dr. Haris Vranić i njegovi saradnici razgovarali su sa građanima o problemima sa kojima se susreću u oblasti zdravstva, kao i njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvenih usluga u KS.

Ovim povodom, Ministarstvo zdravstva KS posjetilo je preko 50 naših građana.

Potrebno je da navedu kontakt-podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka. U obzir će se uzimati samo prijave putem navedenog maila.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju kako je cilj nastaviti sa unapređenjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, te da se buduće aktivnosti i djelovanje planiraju u skladu sa stvarnim potrebama građana.

„U 2021. godini su realizirani brojni projekti, osigurana su sredstva za obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, te je provedena najuspješnija kampanja vakcinacije u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je vakcinisano više od 60 posto stanovništva KS, potpisani su kolektivni ugovori sa sindikatima u zdravstvu koji su donijeli značajna povećanja plaća. U ovoj godini, kada pandemija Covid-19 polako usporava, fokus Ministarstva zdravstva je na dodatnom osluškivanju potreba građana Kantona Sarajevo. U narednom periodu realizarat će se i veliki projekti – skrining programi ranog otkrivanja raka grlića materice, dojke, kolorektalnog Ca i melanoma, te nabavka savremenih mehatroničkih proteza za radno sposobne osobe sa invaliditetom u KS“, ističu iz ovog ministarstva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.