Ključ

Nastavlja se rješavanje problema pasa lutalica u Ključu

Problem pasa lutalica je evidentan u skoro svim općinama naše zemlje. S tim u vezi Međunarodni fond za dobrobit životinja zajedno sa UNDP-om počeo je sa realizacijom projekta zbrinjavanja pasa lutalica u općinama naše zemlje s obzirom na to da lokalne zajednice nisu u mogućnosti da samostalno riješe ovaj problem uglavnom zbog nedostataka novca.

Projekat se realizuje i u Ključu, a njegova prevashodna namjera je izrada humanog, dugoročnog i lokalno održivog plana upravljanja populacijom pasa.

U toku ove sedmice nastavljene su aktivnosti na realizaciji projekat u ovoj općini koje su počele u januaru 2016 godine.U ovoj fazi u svim mjesnima zajednicama općine Ključ direktno na terenu rade se ankete kako bi se utvrdili problemi koje ljudi dovode u vezu sa psima lutalicama.

Nakon završetka ankete i formiranja izvještaja koji će biti proslijeđeni Međunarodnom fondu za dobrobit životinja radna grupa za područje Ključa će se ponovo sastati i slijedi održavanje radionice 2 na kojoj će se raditi na planiranju intervencije.

Podršku projektu dala je i Općina Ključ na čelu sa Općinskim načelnikom Nedžadom Zukanovićem koji je istakao da općina stoji na raspolaganju i da je spremna da se uključi svim svojim mehanizmima u rješavanje problema pasa lutalica u našoj općini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.