Saša Magazinović

Nastavit ćemo raditi u interesu privrednika

Nakon što je inicijativu o plaćanju PDV-a po naplati računa odbijena, vlastima u BiH državni je poslanik SDP-a Saša Magazinović u saradnji sa Institutom za razvoj mladih Kult uputio novu inicijativu da se rok za plaćanje PDV-a sa 10-tog pomjeri na kraj mjeseca. To je podržao i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Tada je Magazinović, uz zahvalu Zvizdiću na javnoj podršci inicijativi iza koje stoji veliki broj privrednika, insistirao i na pisanom odgovoru i zvaničnom stavu.

Odgovor je uslijedio ovih dana, i to od Vijeća ministara, u kojem stoji, kako navode iz SDP-a, “sve suprotno od onoga što je Zvizdić javno rekao i obećao, odnosno da je neprihvatljiva inicijativa o pomjeranju roka za plaćanje PDV-a na kraj mjeseca i da neće smanjiti dnevnu zateznu kamatu”. Magazinović je naveo kako će nastaviti insistirati na zahtjevima privrednika i, ako najavljivani Zakon o PDV-u dođe u proceduru, amandmanski djelovati.

U izjavi za Oslobođenje Magazinović dodaje da se veliki broj privrednika javlja posljednjih dana i njemu i ljudima iz Kulta.

Izvor: Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.