Dr. Lagumdžija sa ambasadorima Egipta, Palestine i Španije:

Nastavak uspješne saradnje kroz jačanje bilateralnih odnosa

Tokom susreta sa ambasadorom El Atawijem izraženo je zadovoljstvo nivoom do sada ostvarenih odnosa Bosne i Hercegovine i Egipta i istaknuta opredijeljenost za njihov daljnji razvoj u svim oblastima, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija razgovarao je u odvojenim susretima sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Sayedom Mahmoudom El Atawijem, ambasadorom Države Palestine u BiH Khaledom Allatrashom i ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH Mariom Aurorom Mejia Errasquin.

Tokom susreta sa ambasadorom El Atawijem izraženo je zadovoljstvo nivoom do sada ostvarenih odnosa Bosne i Hercegovine i Egipta i istaknuta opredijeljenost za njihov daljnji razvoj u svim oblastima, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Između ostalog razgovarano je i o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Egiptu i okruženju. Dr. Lagumdžija je između ostalog ponudio pomoć bosanskohercegovačke građevinske operative u obnovi Egipta i istaknuo da BiH može konkurentno učestvovati u poslovima izgradnje i snabdjevanja ove zemlje osnovnim građevinskim materijalima.

Dr. Lagumdžija i ambasador Allatrash su se saglasili u ocjeni da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Palestine trаdicionаlno prijаteljski, bez otvorenih pitanja i izrazili čvrstu opredjeljenost dvije zemlje za njihovo daljnje unapređenje.

Posebno su izrazili spremnost za nastavak uspješne saradnje dvaju ministarstava vanjskih poslova i održavanja političkih konsultacija.

Dr. Lagumdžija je tokom razgovora posebno izrazio zadovoljstvo zbog okončanja sukoba između Palestine i Izraela. Naglasio je da je od krucijalnog značaja da obje strane iskažu spremnost za dijalog u rješavanju otvorenih pitanja, te izrazio saučešće porodicama nastradalih u Gazi tokom proteklih sukoba.

U fokusu razgovora dr. Lagumdžije i ambasadorice Errasquin bila je saradnja Bosne i Hercegovine i Španije na multilateralnom planu. 

Izraženo je zadovoljstvo zbog do sada ostvarene saradnje i istaknuta spremnost za njen nastavak te razgovarano o razmjeni podrški kandidaturama dvije zemlje za pozicije u međunarodnim organizacijama i tijelima. Također razgovarano je i o predstojećem zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.