Lagumdžija-Sorensen

Nastavak pojačanog angažmana Evropske unije veoma važan za Bosnu i Hercegovinu

Zlatko Lagumdžija primio je u posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH Petera Sørensena.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je u posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Petera Sørensena.

Dr. Lagumdžija se zahvalio ambasadoru Sørensenu na saradnji ostvarenoj u proteklom periodu i istovremeno zaželio puno uspjeha u predstojećem radu na poziciji šefa Delegacije Evropske unije pri UN-u u Ženevi. Također, izrazio je nadu da će uskoro biti imenovan njegov nasljednik na mjestu šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU.

Govoreći o periodu koji se nalazi pred BiH dr. Lagumdžija je ocijenio da je nastavak pojačanog angažmana Evropske unije veoma važan za Bosnu i Hercegovinu,  te da je naredna godina ključna za daljnju integraciju BiH i regiona u cjelini.

Također, nužnim je ocijenio da stranke pobjednice izbora u BiH što je prije moguće formiraju vlast, ali ne na bazi raspodjele fotelja i funkcija, već na platformi provedbe ključnih ekonomskih i socijalnih reformi u zemlji, što podrazumijeva kako ekonomski razvoj i nova radna mjesta tako i ispunjavanje poglavlja 23. i 24. pravnog nasljeđa EU, te uspostavu efikasnog mehanizma koordinacije i rješavanje provedbe presude „Sejdić-Finci“.

U osvrtu na protekli period dr. Lagumdžija je između ostalog ocijenio da su ovogodišnji sastanci ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana u Berlinu, New Yorku i Beogradu, predstavljali još jednu priliku da se reafirmiraju regionalni projekti od značaja, koji bi trebali da doprinesu bržem uvezivanju i razvoju zemalja regiona i unapređenju životnog standarda građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.