OO SDP BiH Banovići

Nastavak diktature SDA u Banovićima

Živite u Banovićima. Pokvario vam se sat. Ništa drugo vam ne preostaje nego uputiti se ka relaciji Živinice-Tuzla. Razlog? Banovići nemaju sahadžiju.

Kasni noćni sati. Potreban vam je lijek kojim ćete nekome spasiti život. Ista relacija. Razlog? Banovići nemaju dežurnu apoteku.

Kriminalna SDA vas je “zakinula”. Potreban vam je advokat. Relacija Živinice-Tuzla. Razlog? Banovići imaju samo jednu advokatsku kacelariju.

Dakle, što je u drugim općinama normalno, kod nas je nenormalno.

Ovih dana ispred zgrade Općine pretestuje naša sugrađanka Biljana Golić.

Budući da gosođa Golić zapošljava 17 radnika, redovno ih isplaćuje, izvršava svoje obaveze prema državi, u svakoj normalnoj lokalnoj zajednici bila bi proglašena uspješnim privrednikom, a lokalna zajednica bi joj pomogla.

Međutim, ovo su SDA Banovići, društvo jednog lica, Općina diktature, ucjena, straha, lopovluka…

Naša sugrađanka se našla u jednoj paradoksalnoj situaciji: protestuje protiv izvršenih obaveza državi.

Za one koji nisu upućeni u sistem funkcionisanja koji vodi kakvom-takvom preživljavanju u kriminalnim SDA Banovićima: pored poreza koji plaćate državi, imate jedan puno veći, za SDA prioritetniji, porez koji uplaćujete u kancelariji SDA Banovići. Da bi kupila glasove na izborima, SDA od vas i vaše djece otima pošteno zarađeni novac.

Drugi način funkcionisanja krminalnog SDA sistema: zaboravi na državni porez, finansiraj kampanju SDA, uklopi se u kriminal, i sutra ceš se probuditi kao milioner.

Koji problem je Biljane Golić?

Biljana Golić nema problem. Ova rođena Banovićanka želi da zivi od svog rada, poštujući državne zakone, tj. izvršavajuci obaveze koje joj nalaže država u kojoj živi.

Također želi da pomogne i drugima, pa je zahvaljujući njoj na evidenciji za zapošljavanje brisano 17 osoba.

Biljani su problem nametnuli drugi – aktivisti SDA, koji su zalutali na direktorska mjesta u javim ustanovama i preduzećima, kao i oni koji su zalutali na vodeća mjesta u općinskim službama. Ustvari, to su marionete kojima se upravlja iz kancelarije SDA.

Svjesno se ide ka uništenju ove uzorne majke i supruge, koja na pošten način zarađuje kako bi prehranila svoju porodicu.

Krminalna, korumpirana, diskriminirajuća SDA Banovići, da li uništavate ovu gospođu zbog njenog imena?

Uništavate li je što prodaje i kafu i kahvu? Uništavate li je što se njeni proizvodi ne nalaze u vašim paketima kojim kupujete glasove na izborima?

Uništavate li je što ne maše vašom zastavom, što ne robuje vama s kupljenim diplomama? Uništavate li je zato što u vašu kancelariju ne donosi novac za vašu kampanju?

Budući da nikad nemate odgovor, mi ćemo vam odgovoriti: Da, to su razlozi zašto želite da je uništite.

Banoviće ste pretvorili u društvo jednog lica, a sad napadate na pošten narod samo zato što ne igraju kako vi svirate, nego “igraju” kako im nalažu državni zakoni.

OO SDP BiH Banovići oštro osuđuje napade na našu sugrađanku Biljanu Golić, pruzajući joj punu podršku u borbi za njena prava. Bili smo i ostat cemo u službi naših građana, zajedno se boreći protiv kriminala, dismriminacije, nepotizma u našoj Općini, jer, ako budemo nijemo posmatrali, već danas neko od nas će postati Biljana Golić.

SDA Banovići ne poznaje pojam “empatija”, oni gaze preko nas i naše djece zarad svojih interesa.

Također po ko zna koji put pozivamo nadležne da rade posao za koji su plaćeni, da zaustave diskriminirajuće ponašanje lokalne SDA, koja, nakon uništenja svih naših prijeratnih privrednih giganata, već odavno pojedinačno uništava naše građane koji nisu njihovi istomišljenici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.