Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

Nastava u ZDK obustavljena do daljnjega, u većini škola TK nastavlja se sutra

Prema odluci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, veliki broj škola će sutra, 22.05.2014. godine, nastaviti odgojno-obrazovni proces, sa izuzetkom nekoliko škola u najugroženijim područjima

Slika

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u redovnim je kontaktima sa svim nadležnim kantonalnim ministarstvima na područjima koja su stradala ili su još uvijek ugrožena poplavama te kontinuirano prati sve aktuelnosti u vezi sa odvijanjem nastavnog procesa, kao i stanjem školskih objekata.

Što se tiče Zeničko-dobojskog kantona, nastava u osnovnim i srednjim školama obustavljena je do daljnjega, s obzirom na to da je stanje u većini škola na terenu zahvaćenom poplavama neuslovno, a pojedini školski prostori zauzeti su i smještajem evakuisanih osoba.

Prema odluci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, veliki broj škola će sutra, 22.05.2014. godine, nastaviti odgojno-obrazovni proces, sa izuzetkom nekoliko škola u najugroženijim područjima.

Nastava je još uvijek obustavljena i u školama i predškolskim ustanovama u Sanskom Mostu (Unsko-sanski kanton), dok je u Posavskom kantonu nastava za osnovne i srednje škole, kao i rad u vrtićima, organiziran u Odžaku, odnosno u svim nepoplavljenim područjima. Nastava se u ovom Kantonu nastoji organizirati za sve učenike osnovnih i srednjih škola, kako bi uspješno završili školsku godinu, pa tako i za učenike koji su evakuisani. Za sve njih je omogućeno pohađanje nastave u mjestima u kojima su evakuisani, uglavnom u Općini Odžak.

Nastava se danas, 21.05.2014. godine redovno odvija u svim osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo. Prema Odluci Senata, nastava na sarajevskom Univerzitetu je prekinuta ove sedmice radi učešća studenata i akademskog osoblja u akcijama čišćenja poplavljenih područja. Kada je riječ o predškolskim ustanovama u ovom Kantonu, u JU „Djeca Sarajeva“ redovno se odvija proces rada, osim Vrtića „Pčelica“ koji je zatvoren zbog oštećenja izazvanih vremenskim nepogodama. Za djecu iz ovog vrtića, do stabilizacije stanja, boravak je osiguran u Vrtiću „Biseri“ na Kovačima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.