Dario Jurić

Nastava u svim školama USK-a u drugom polugodištu počela danas

Potpisao sam ugovore s autoprijevoznicima i procedura je završena, tako da većih smetnji za početak drugog polugodišta nije bilo.

Slika

U školske klupe 47 osnovnih i 23 srednje škole na području Unsko-sanskog kantona (USK) danas je ponovo sjelo više od 36.000 učenika. Nastava u drugom polugodištu školske 2014./15. godine počela je u svim školama i odvija se bez problema.

– Što se tiče materijalnih sredstava, škole uglavnom imaju grijanje, a evo i prijevoz učenika je u protekloj sedmici riješen. Potpisao sam ugovore s autoprijevoznicima i procedura je završena, tako da većih smetnji za početak drugog polugodišta evo do sada nije bilo – izjavio je  Feni ministar obrazovanja USK-a Dario Jurić.

Iako su prosvjetni radnici za početak drugog polugodišta najavljivali generalni štrajk, to se ipak nije desilo. Naime, odluka o stupanju u generalni štrajk je donesena u petak, ali datum nije preciziran, dok se ne izvrše sve zakonom predviđene radnje. Jedna od njih je i potpisivanje s poslodavcem, u ovom slučaju Vladom Kantona, minimuma poslova koji se ne smiju prekidati u toku generalnog štrajka.

Komentirajući najavljeni štrajk Jurić je kazao da je kao ministar u potpunosti svjestan situacije u kojoj se nalaze ne samo prosvjetni radnici na području Kantona nego i ostali budžetski korisnici.

– Jednostavno dinamika isplate je takva kakva je, na koju lično ne mogu uticati – istakao je Jurić. 

Plaću za novembar još čekaju uposleni u srednjem i visokom obrazovanju i vrtićima te kantonalnim medijima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.