OO SDP Ilidža:

Nasrtaj neformalne SDA na ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole Ilidža

Dok se građani Bosne i Hercegovine bore za komad kruha, socijalnu pravdu i minimum dostojanstva koje im pripada, SDA-u i njenim kadrovima i dalje su bitna samo kadrovska raspoređivanja

SlikaOrganizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.

– Dok se građani Bosne i Hercegovine bore za komad kruha, socijalnu pravdu i minimum dostojanstva koje im pripada, SDA-u i njenim kadrovima i dalje su bitna samo kadrovska raspoređivanja – saopćeno je iz OO SDP BiH.

Kako je saopćeno iz SDP-a BiH Ilidža, najbahatiji primjer uvođenja strahovlade i promoviranje stranačke sile se dogodio u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, koju je nedavno posjetila neformalna grupa na čelu s predsjednikom Općinske organizacije SDA i načelnikom općine Ilidža, inače kadrom SDA.

– Cilj se da naslutiti. Zastrašivanje i uzrokovanje podjela uposlenih, uvođenje strahovlade, zavođenje (ne)reda prema kriterijima SDA, te postavljanje svojih ”poslušnih” kadrova pod svaku cijenu. Niz nemilih događaja po kojima je u posljednje vrijeme, ”nažalost”, Osnovna muzička škola Ilidža postala prepoznatljiva, ukazuje da je SDA ovdje već uveliko upetljala svoje prste, te da kadrovska riješenja u upravljačkoj strukturi ove škole ne idu u skladu s njihovim interesima – stoji u saopćenju.

SDPBiH Ilidža navodi da je Osnovna muzička škola Ilidža  specifična odgojno-obrazovna ustanova koja je osnovana davne 1976. godine, a koja je opstala i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, te kroz svoju historiju bila poznata po stručnom pristupu nastavnika i nizu pedagoških uspjeha.

Potreba za očuvanjem takvog rejtinga ove Ustanove jednostavno se nameće kao imperativ. Općinska Organizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj ove neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.

Kao konstruktivna opozicija, SDP-a BiH Ilidža poziva načelnika Općine Ilidža i tzv. ”parlamentarnu većinu” u O.V. Ilidža, da umjesto poslova za koje nismo nadležni, započnemo borbu sa pitanjima iz naše nadležnosti.

– Predlažemo, a i građani od vas to zahtijevaju, da hitno pokrenete aktivnosti na smanjivanju javne potrošnje, preispitivanje i izmjenu Odluke o imenovanju dva dopredsjedavajuća u OV Ilidža, Odluke o plaćama i naknadama izabranih zvaničnika i državnih službenika u Općini Ilidža i slične odluke pomoću koji se pune džepovi uposlenih u ovom administrativnom aparatu – istaknuto je u saopćenju.

OO SDP BiH Ilidža strahuje da ovakve SDA-ove politike ne uvedu u scenarij po kome bi se 20-ak godina nakon rata i skoro pola vijeka rada Osnovna muzička škola na Ilidži ugasila, pa poziva nadležne Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da se hitno uključe u proces rješavanja nagomilanih problema kako bi se spriječila daljnja erozija ovoga, za našu općinu, bitnog kolektiva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.