KO SDP SBK

Naši partneri su građani, a naši neprijatelji kriminal i korupcija!

Proteklog vikenda u Travniku je, u okviru priprema za predstojeće Opće izbore, održano Strateško planiranje Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, kojem je, pored rukovodstva KO SDP BiH SBK/KSB, prisustvovalo rukovodstvo svih općinskih organizacija, te izabrani zastupnici na svim nivoima i izabrani vijećnici u svim općinskim vijećima na području SBK/KSB.

Planiranje su vodili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić i predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.

„Stanje u kom se Srednjobosanski kanton trenutno nalazi je više nego katastrofalno, a za to je najodgovornija kantonalna Vlada koja je najlošija od 1996.godine do danas. Za protekle tri godine čak 5 ministarstva nije uputilo nijedan zakon u skupštinsku proceduru kako bi se poboljšao život i standard naših građana. Vladajuća SDA – HDZ koalicija ne pokazuje ni najmanju želju da ovo stanje popravi, izuzev što su složni samo kada je u pitanju međusobno krčmljenje budžetskih para i stranačka i rodbinska zapošljavanja u budžetskim institucijama i javnim preduzećima. Mi u SDP BiH imamo odgovor na ovakvo stanje i podrška građana na sljedećim izborima omogućiće nam da to i dokažemo.“ – istakao je predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez.

„Da bude potpuno jasno – Socijaldemokratska partija BiH je opozicija kriminalnoj i korumpiranoj vlasti na svim nivoima, ali nikada neće biti opozicija interesima države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Svjesni smo da je naša međunarodna diplomatija doživjela potpuni krah i upravo zato smo se putem prijateljskih članica Evropskih socijalista i Socijalističke internacionalne, te zastupnika u Evropskom parlamentu uključili u kampanju da skrenemo međunarodnu pažnju na to što se dešava u Bosni i Hercegovini. Otvoreni udar na pravni poredak i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine mora biti spriječen po svaku cijenu. S druge strane, trima vladajućim strankama u ovom trenutku odgovara ovakva situacija – oni ovim samo skreću pažnju sa stvarnih problema – velikih korupcijskih i kriminalnih afera. Veoma je važno da razgovaramo o pravima radnika, minimalnoj plati, visini penzija, socijalnom i zdravstvenom sistemu, položaju poslodavaca… Interesi države i interesi običnih građana su naš prioritet i SDP BiH je pokazao da je spreman potisnuti sve sujete i političke animozitete s drugim strankama kako bi zaštitio Bosnu i Hercegovinu i njene građane.“ – kategoričan je bio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, najavljujući nove aktivnosti SDP BiH u narednom periodu.

Na Strateškom planiranju KO SDP BiH SBK/KSB prezentirani su strateški dokumenti za Opće izbore 2022.godine, Plan 10 i strategija za izbore, te usvojeni određeni zaključci.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.