Bećirović o obnovi tužbe protiv Srbije

Naše je pravo i dužnost da tragamo i borimo se za istinu

Bosna i Hercegovina ima još manje od godinu dana da podnese zahtjev za revizijom procesa protiv Srbije pred Haškim tiribunalom, piše novinska agencija Patria.

Upravo o ovoj temi na sjednici Predstavničkog doma PSBiH želio je govoriti Denis Bećirović, poslanik SDP-a, ali Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara nije prisutan na sjednici, a niko od ministara nije imao ovlaštenje da odgovori na pitanje poslanika Bećirovića.

– Svi smo svjedoci posljednjih sedmica da veliki broj pravnih stručnjaka govorio o potrebi i važnosti obnove tužbe protiv Srbije. Mi u BiH smo demokrate i legaliste i posvećeni vrijednostima mira tolerancije i izgradnji dobrosusjednih odnosa za razliku od pojedinaca u vlasti u Begradu.

Naše je pravo i dužnost da tragamo i borimo se za pravdu i istinu. U tom smislu sa negodovanjem smo primili posljednje prijetnje Aleksandra Vučića prema BiH koji mijenja teze i optužuje nas da pokrećemo neko nasilje. Svi u Vijeću ministara i Parlamentu trebmo da imamo stav o tome. Ostalo je manje od godinu dana da iskoristimo tu dužnost, ali predsjedavajući nije prisutan – kaže Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.