Lipovača

Naša je sveta dužnost da srebreničke žrtve čuvamo od zaborava.

Kao čovjek, ja moram biti tu i odati počast. Srebrenica je najveća tuga bošnjačkog naroda.

Slika

I ove godine u memorijalni centar Potočari, na dženazu žrtvama Srebrenice, stigli su i brojni Krajišnici: planinari, biciklisti, maratonci, motoristi… I ovog jula, u  Memorijalnom centru pridružio im se premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača.

– Svake godine kažem i ponavljam i ovog 11.jula: dužnost je svakog čovjeka da dođe ovdje, u Srebrenicu na ovaj dan. Kao čovjek, ja moram biti tu i odati počast. Srebrenica  je najveća tuga bošnjačkog naroda. Žrtve Srebrenice ne smiju biti zaboravljene. Srebrenica je vječni podsjetnik svim ljudima na planeti, podsjetnik na najstrašniji zločin kojeg svijet pamti u svojoj novijoj historiji. Danas smo klanjali dženazu za njih 175, a broj nišana još uvijek nije konačan. Njih je bilo 8372. Uspomena na njih 8372 živi zauvijek u našim srcima, kazao je Lipovača nakon što je položio cvijeće na spomen obilježje u memorijalnom centru Potočari i odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.