KO SDP BiH ZDK

Naš odgovor u Zeničko-dobojskom kantonu

U ponedjeljak, 21.12.2015.godine članovi rukovodstva SDP BiH, na čelu sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem posjetli su  Zeničko-dobojski kanton. U općinama Zenica, Maglaj, Zavidovići, Tešanj i Kakanj, uz prisustvo velikog broja zainteresiranih građana, članova i simpatizera iz svih gradova ZDK promovisan je projekat „ Naš odgovor“.

U okiviru posjete ZDK upriličeni su susreti sa  privrednicima na ZDK, posjeta i razgovor sa predstavnicima NVO i udruženja, polaganje vijenaca na spomen obilježjima, sastanci sa rukovodstvima OO SDP BIH, predsjednicima osnovnih organizacija i ineresnih oblika SDP BiH ZDK,  gostovanje na lokalnim medijima i drugo.

Boraveći u Zenici delegacija SDP BiH koji su činili potpredsjednik SDP BiH Miro Lazović, članica Predsjedništva SDP BiH Željka Bošnjak, politički direktor Damir Mašić, predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović, potpredsjednica GO SDP Marina Mujkanović i član GO SDP BiH Munib Husejnagić bili su u posjeti Odboru  za međureligijsku suradnju u Zenici. U jednosatnoj posjeti sa članovima odbora Mr.Jakubom ef.Salkicom, parohom Zeničkim jerejom Markom Malešom , Josipom Udiljkom, predsjednikom jevrejske općine u Zenici i Kenanom Hodžićem sekretarom odbora,  razgovarano je  o  značaju postojanja i djelovanja ovog odbora, te nastavku saradnje sa SDP-om.

Misija Odbora i   ideja socijaldemokratije imaju isti cilj, a to je očuvanje  jedinstvene ,mulitetničke BiH, njegovanja vrijednosti zajedništva, tolerancije, humanosti i solidarnosti zajednička je poruka sa ovog sastanka.

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić i potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić   u posjeti OO SDP BiH Maglaj razgovarali sa članovima organa SDP BiH Maglaj, simpatizerima, vijećnicma u OV i zainteresovanim građanima o aktuelnoj političkoj situaciji i odgovorima SDP-a na istu. Nakon posjete Maglaju posjetili su OO SDP BiH Zavidovići gdje su razgovarali sa članovima i simpatizerima SDP BIH Zavidovići i ovom prilikom novim članovima SDP uručili članske kartice. U okviru posjete OO SDP BiH Tešnju između mnogobrojnih značajnih aktivnosti, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić obišao je tvornicu „ALPINA BROMY“ Jelah, a nakon toga gostovao na lokalnoj televiziji.

Posjeta delegacije SDP BiH Zeničko-dobojskom kantonu  zaokružena je  centralnom tribinom  Kakanju. U sali doma kulture Kakanj, uz prisustvo velikog broja zainteresiranih građana, članova i simpatizera razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, daljnem narušavanju radničkih prava od strane Vlade FBiH, derogiranju državnih sudskih institucija, stopiranju krucijalnih investicija i ostalim temama na koje SDP građanima BiH ima ponuđen odgovor. Odziv članova i simpatizera u svim aktivnostima širom kantona još jednom je potvrdio i pokazao snagu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i našu spremnost za naredne lokalne izbore, te dao jasnu  poruku da bez jakog SDP BiH nema ni jake Bosne i Hercegovine.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.