Naš jezik i naša pisma

Pojašnjnje pitanja

Dejtonski mirovni sporazum priznaje tri službena jezika u Bosni i Hercegovini. Unatoč tome u brojnim školama, u svim dijelovima BiH, djeci nije omogućeno da nastavu pohađaju na maternjem jeziku, niti da taj jezik uče u školi i zovu ga njegovim zvaničnim imenom, iako se radi o jednom od službenih jezika naše zemlje.

 

 Stav SDP BiH

Tri jezika i dva pisma su bogatstvo Bosne i Hercegovine, a ne teret i razlog za tenzije. U našoj zemlji  neophodno je graditi odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, te omogućiti da svako dijete u svakom kraju Bosne i Hercegovine može učiti i bosanski i srpski i hrvatski jezik, kao i oba naša pisma. Kršenjem ovakvih prava prvenstveno se škodi svom narodu i svojoj djeci, čineći ih nepismenim. Sve su to jezici naše zemlje i naših ljudi.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.