Ifeta Ćesir-Škoro

Naš Blagaj

Blagaj je oaza mira i prirodne harmonije u koji se zbog obilja očaravajuće prirode i bogate historije oduvijek dolazilo. Obraćajući se prisutnima na skupu u Blagaju kandidatkinja na listi za Skupštinu HNK i predsjednica Foruma žena KO SDP HNK, Ifeta Ćesir Škoro iznijela je viziju i plan Socijaldemokratske partije za stvaranje bolje Zemlje za sve nas.

Mi želimo da se u Blagaj rado dolazi, da se u Blagaju ostaje, da se u Blagaju živi. Stoga ćemo uraditi sve da se u Blagaju rađaju djeca, da im majke imaju porodiljnu naknadu bez diskriminacije. Da djeca idu u dobre škole. Da njihovi roditelji rade i od svog rada pristojno žive. Da mladi žele da ostanu u Blagaju, da imaju prikladne kulturne sadržaje i sportske terene.

Da kladionice ne budu mjesto njihovih sastanaka. Da zdravstveni radnici žele da rade u Blagaju umjesto u Minhenu. Da moj najbolji učenik Rijad poželi graditi karijeru u BiH na radost svojih roditelja a i moju. Da svi bolesni imaju pristup zdravstvu koje će im dati nadu za ozdravljenje.

Da penzioneri dočekaju pristojne penzije kao plod njihovog mukotrpnog rada i da uživaju u krugu svoje djece i unučića kojima će moći prenositi svoje ogromno životno iskustvo, a ne da ih godišnje ili rjeđe, isčekuju iz tuđine, često u nemogućnosti da sa unucima razgovaraju na maternjem jeziku koji su zaboravili ili koji nisu ni naučili. Da se do Blagaja dolazi dobrim putevima koji neće imati rupe koje ne možeš izbjeći ni da si Šumaher.

Sve ovo i mnogo više nudi PLAN 10, Plan za našu zemlju, Plan za ZEMLJU ZA SVE NAS, PLAN SOCIJALDEMOKRATSKE PARTIJE BiH.

I zato izađite na izbore i zajedno sa nama izborimo bolje ZA SVE NAS, bolje za budućnost naše djece. GLASAJTE ZA PLAN 10, GLASAJTE ZA SDP BiH.