Lagumdžija – Mesić

Narodi i građani BiH kroz novi pristup EU trebaju dobiti funkcionalnu državu i brza rješenja za stvarne životne probleme

Što prije se uhvatiti ukoštac sa problemima koje su građani istaknuli na demonstracijama.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 7. ožujka 2014. godine bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

U fokusu razgovora bila je aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini sa posebnim akcentom na proteste koji već mjesec dana traju u različitim gradovima BiH. Dr. Lagumdžija je detaljno upoznao Mesića sa dešavanjima u BiH naglašavajuću da je nezadovoljstvo BiH građana opravdano i da je prioritetni zadatak političara da slušaju glas naroda kako bi se što prije uhvatili ukoštac sa problemima koje su građani istaknuli na demonstracijama.

Mesić je upoznao dr Lagumdžiju sa novim pristupom u rješavanju pitanja u BiH, a koji su osnovi ima prekomponiranje BiH na organizacione jedinice koje bi bile funkcionalne i ne bi bile nacionalno „obojene“.

Dr. Lagumdžija je istaknuo da se radi o dobrodošloj inicijativi u vrijeme potrage za novim pristupom Europske unije i međunarodne zajednice prema BiH. Ističući da se radi o inicijativi koja vrlo jasno i precizno daje dijagnozu stanja u BiH, a koja se dalje može kroz dijalog dorađivati kako bi se došlo do rješenja koje će omogućiti funkcionalnu državu i zaštitu prava za sve narode i građane u Bosni i Hercegovini, na tragu onoga što se može nazvati Dayton 2. U tom smislu ova ideja je moguće komplementarna i sa najavama o novom pristupu EU prema BiH, a koji će pored realizacije političkih ciljeva, u fokusu imati ključne ekonomske i socijalne reforme, osiguranje vladavine prava i efikasne borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.