Svetozar Pudarić

Narod hoće da vidi da je neko iz klase korumpiranih uhapšen i osuđen

Za nezadovoljstvo građana i stanje radnika odgovorno tvrdim da su tužilaštva ključna tačka – rak-rana obračuna s kriminalnom u ovom trenutku

SlikaSmatra da su prije svega građani nezadovoljni time što osjećaju da postoji povlaštena klasa, koju ne dotiče stvarni život. 

– Nju nazivaju političarima, ali kada počnete da odmotavate stvari radi se o klasi korumpiranih bez obzira na to o kojoj profesiji pripadaju. Narod hoće da vidi da je neko od tih korumpiranih lopova uhapšen, osuđen i da odgovara za to što je ukrao- istakao je Pudarić. 

Naglašava da „članovi u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH, bilo na pozicijama u vlasti bilo u okviru stranke, ne samo da podržavaju već su spremni i da vode taj zahtjev građana – da se što hitnije podignu optužnice, uhapse i procesuiraju lopovi.“ 

– Zato su najodgovorniji u posljednjih 20 godina tužilaštva, a zatim sudovi. Ako se uzme u obzir da 2011. i 2012. godine nije pokrenut nijedan postupak zbog privatizacijske pljačke, a oni koji su počeli proteste u Tuzli su posljedica te pljačke, onda se postavlja pitanje ko je odgovoran za to nezadovoljstvo – kaže Pudarić. 

Ističe da protesti pokazuju nezadovoljstvo u društvu, a to je „prvi i osnovni indikator na koji smo dužni da reagujemo“. 

– Na koji način se oni ispoljavaju i kakvi se zahtjevi artikulišu je pitanje sposobnosti artikulacije pojedinih grupa koji učestvuju u protestima ili ih organizuju. Oni mogu biti od potpuno marginalnih do veoma krupnih zahtjeva, koji nadilaze mogućnosti onih kojima se obraćaju- kaže Pudarić.

Ispod svega toga, zaključio je u izjavi za  Feni potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, stoji činjenica da su ljudi nezadovoljni stanjem u društvu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.