KO SDP Sarajevo

Naplata parkinga u centru Safet Zajko novi SDA harač za građane Sarajeva

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine protivi se aktivnostima lokalnih vlasti Opštine Novi Grad i JP Lokom koji namjeravaju uvesti naplatu parkinga u sklopu centra Safet Zajko.

Taj potez predstavlja još jednu potvrdu politike svake SDA vlasti, koja ne bira način da nametne dodatne obaveze na teret građana Sarajeva.

Pozivamo načelnika Opštine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića i njegovu SDA da odustanu od naplate parkinga, jer smatramo da JP Lokom koje upravlja centrom Safet Zajko ima sasvim dovoljne prihode za održavanje centra, naročito kada se u tu firmu ne bi bespotrebno zapošljavali kadrovi i to isključivo po SDA liniji.

Centar Safet Zajko prije svega je namijenjen omladini i porodicama sa djecom, koji su svakako izloženi raznim neopravdanim i nepravednim troškovima u trenutnom društvenom sistemu u BiH.

Svaki dodatni trošak koji im nameću državne vlasti predstavlja ništa drugo nego dodatni motiv svima njima da napuste Bosnu i Hercegovinu.