Denis Bećirović

Napade na mene mogu da izdržim, ali napade na našu državu BiH neću i nemam moralno i ljudsko pravo da prešutim!

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Potpuno sam svjestan da iza sebe nemam „svojih“ televizija, „svojih“ novina, „svojih“ portala, „svojih“ radio-stanica, „svojih“ finansijera, „svojih“ patrona, „svojih“ političkih mentora …

Znam da sam zalaganjem za očuvanje dostojanstva države Bosne i Hercegovine stekao značajan broj opasnih neprijatelja. To je moj problem i ja ću se s time nositi. U poređenju sa žrtvovanjem bh. patriota u našoj bližoj i daljoj prošlosti to je zanemarljivo.

Nije mi nepoznato da me pokušavaju na razne načine dikreditirati, ocrniti i diskvalificirati. To znam, nemam problem da se nosim s tim i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi. To je sastavni dio obnašanja javne funkcije.

Vremenom sam naučio da sve napade na mene mogu otrpiti, ali, jedno neću.

NEĆU NIKADA SEBIČNO POLITIČKI KALKULISATI I PEHLIVANITI KADA JE DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA U PITANJU!

NEMAM MORALNO, LJUDSKO I HISTORIJSKO PRAVO DA PREŠUTIM NAPADE NA DRŽAVNOST BOSNE I HERCEGOVINE!

VIDIM KUDA NAS JE TO PREŠUĆIVANJE DOVELO I KUDA NAS TO VODI. ZATO, NEĆU I NEMAM MORALNO PRAVO NA TO!

Možda bi u našoj zemlji bilo pametnije biti političar koji je mekši, blaži, savitljiviji, snishodljiviji, kooperativniji, letargičniji, popustljiviji, ponizniji, indiferentniji, indolentniji, bezbojniji i bezizražajniji.

Možda.

Možda bi bilo pametnije  biti političar koji šuti pred nepravdom koja se čini državi Bosni i Hercegovini i takvu šutnju proglašavati političkom mudrošću.

Možda.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji javno učesnike agresije na Bosnu i Hercegovinu naziva „dragim prijateljima“, a istinske prijatelje i saveznike zaboravlja.

Možda.

Možda bi bilo pametnije biti političar koji će građane ponovo uspavljivati i zavaravati ideološkim i drugim dvadesetovjekovnim iluzijama i zabludama.

Možda.

Zašto koristim riječ „možda“?

Zato što ljudima nikada ne treba nametati svoje mišljenje i stavove. Naprotiv, ljudima treba omogućiti da slobodno razmišljaju, ocjenjuju i odlučuju.

Što se mene lično tiče, ne želim biti pasivni politički predstavnik.

Nikada ne pitam da li će se moji stavovi nekome svidjeti ili neće.

Ne gledam koja je izborna godina, a koja nije.

Ne dijelim ljude prema vjeri, rasi, naciji …

Ne želim politički trajati tako što ću se dodvoravati neprijateljima naše domovine.

I, nemam nikakav problem da voljom naroda idem i u političku prošlost.

Ali, od mene ne očekujte da budem popustljiv, kooperativan i prilagodljiv antibosanskim političkim projektima jer neprijatelji Bosne i Hercegovine popustljivost i blagost tretiraju kao našu slabost.

Smatram da je visoko moralno pokušati i učiniti sve što je u mojoj moći, pa i po cijenu da budem medijski i politički sataniziran u pokušaju da ispravim nepravdu i neistinu, nego da budem siguran u svom nezanimanju za ono što se sudbonosno tiče svih nas koji volimo državu Bosnu i Hercegovinu.

S poštovanjem,

dr. Denis Bećirović

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.