Lagumdžija

Nakon stupanja SSP-a na snagu ispuniti preuzete obaveze

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lamudžija kazao je danas da stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i Evropske unije znači mnogo za dugoročni proces pridruživanja, a sve će ovisiti od bh. vlasti koliko će to znati iskoristiti.

– Praktično smo dobili dva poklona od Evropske unije. Jedan je nova inicijativa EU za BiH koju su svi u parlamentu prihvatili i sada je na vlastima da taj “poklon” pretvorimo u stvarnost ove zemlje, a drugi je stupanje na snagu SSP-a – stav je Lagumdžije.

No istaknuo je da se u životima ljudi u BiH ništa značajno neće promijeniti nakon što Sporazum stupi na snagu, nego će ta činjenica dati šansu bh. vlastima da realiziraju obaveze preuzete na prošlogodišnjim izborima i obaveze pred Evropskom unijom.

Pozvao je sve da stupanje na snagu SSP-a dožive kao neku vrstu “besplatne karte” na putu za Evropu.

SSP između BiH i EU potpisan je u Luksemburgu 16. juna 2008. godine, ali zbog zastoja u provođenju reformi nikada nije stupio na snagu. Nakon što su se politički lideri krajem prošle godine obavezali za opredijeljenost BiH na njenom putu ka EU, predloženo je da taj sporazum stupi na snagu što će se zvanično dogoditi danas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.