Saša Magazinović

Nakon sjednice Glavnog odbora SDP BiH, započet će razgovori o konkretnim kandidatima

Zastupnik SDP-a u PS BiH i potpredsjednik SDP BiH Denis Bećirović uputio je saopćenje za javnost u kojem pojašnjava svoj stav o kandidaturama za člana Predsjedništva BiH.

Bećirović je naveo da demokratske i građanske stranke u bh. entitetu FBiH trebaju zajednički nominirati jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Također Bećirović je iznio svoj stav u pogledu kandidature za člana Predsjedništva BiH u bh. entitetu RS, kazavši da građanske opcije ne bi trebale imati kanidata u RS-u.

Podcrtao je ipak da su navedeni stavovi njegovi stavovi, ali i da su uostalom već prezentirani na organima SDP BiH.

Njegov stranački kolega i zastupnik u PS BiH Saša Magazinović u izjavi za Vijesti.ba kaže da će u narednu subotu biti održana sjednica Glavnog odbora SDP na kojoj će biti usvojen Pravilnik o kandidovanju nakon čega će početi proces kandidovanja i razgovora o konkretnim imenima.

Magazinović je izrazio djelomično slaganje sa Bećirovićevim stavom, dok u nekim segmetima izrečenog ima drugačije mišljenje.

“Slažem se u dijelu onoga što je kao lični stav iznio Denis Bećirović, dok ima i nekih segmenata rečenog gdje imam nešto drugačiji stav, što ću reći na sjednicama koje slijede”, kazao je Magazinović za Vijesti.ba.

– On je veoma iskusan, prepoznatljiv i popularan političar koji je svjestan svoje odgovornosti za budućnost države i vjerujem da će se znati nositi s tim i ne samo on nego i svi ostali koji u ovoj odsudnoj borbi moraju uraditi svoj dio posla, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.