Saša Magazinović

Nakon sjednice Glavnog odbora SDP BiH, započet će razgovori o konkretnim kandidatima

Zastupnik SDP-a u PS BiH i potpredsjednik SDP BiH Denis Bećirović uputio je saopćenje za javnost u kojem pojašnjava svoj stav o kandidaturama za člana Predsjedništva BiH.

Bećirović je naveo da demokratske i građanske stranke u bh. entitetu FBiH trebaju zajednički nominirati jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Također Bećirović je iznio svoj stav u pogledu kandidature za člana Predsjedništva BiH u bh. entitetu RS, kazavši da građanske opcije ne bi trebale imati kanidata u RS-u.

Podcrtao je ipak da su navedeni stavovi njegovi stavovi, ali i da su uostalom već prezentirani na organima SDP BiH.

Njegov stranački kolega i zastupnik u PS BiH Saša Magazinović u izjavi za Vijesti.ba kaže da će u narednu subotu biti održana sjednica Glavnog odbora SDP na kojoj će biti usvojen Pravilnik o kandidovanju nakon čega će početi proces kandidovanja i razgovora o konkretnim imenima.

Magazinović je izrazio djelomično slaganje sa Bećirovićevim stavom, dok u nekim segmetima izrečenog ima drugačije mišljenje.

“Slažem se u dijelu onoga što je kao lični stav iznio Denis Bećirović, dok ima i nekih segmenata rečenog gdje imam nešto drugačiji stav, što ću reći na sjednicama koje slijede”, kazao je Magazinović za Vijesti.ba.

– On je veoma iskusan, prepoznatljiv i popularan političar koji je svjestan svoje odgovornosti za budućnost države i vjerujem da će se znati nositi s tim i ne samo on nego i svi ostali koji u ovoj odsudnoj borbi moraju uraditi svoj dio posla, zaključio je Magazinović.