Damir Mašić za N1

Nakon izbora SDA i HDZ će se ponovo bratski zagrliti

“Ovo je predizborna igra SDA i HDZ-a. Ponovo će se zagrliti bratski nakon izbora. Očigledno sada treba malo podići tenzije. U konačnici, zašto je SDA pristao da se odgodi današnja sjednica?”, poručio je Damir Mašić (SDP) nakon odgađanja sjednica PD Parlamenta FBiH.

On je kazao da su parlamentarci od novinara čuli da će sjednica biti odgođena.

“Onda smo čekali još sat vremena. Tek tada je sišao predsjednik Kluba SDA i obavijestio da sjednice neće biti, a ne predsjedavajući Parlamenta niti iko od rukovodstva Parlamenta. Jutros je bio kolegij na koji nije pozvan niko iz opozicije. Šta se čekalo 15 dana, zbog čega treba 15 dana da se okupe iz parlamentarne većine i rasčiste određene stvari?”, zapitao se Mašić.

On je istakao da se ušlo u ozbiljnu parlamentarnu krizu koja traje nekoliko mjeseci.

“Napravite analizu koliko je zakona iz Vlade stiglo u proteklih 6 mjeseci, koliko je sjednica bilo i koliko se radilo dana i sati. Imamo čistu parlamentarnu krizu i potpuni krah parlamentarne većine koju čine SDA, SBB i HDZ. Praktično smo izgubili dvije godine. Predsjednik SDA kaže: ‘Od oktobra ove godine kreće snažni zamah’. Tu priču smo čuli prije dvije godine. Šta je bilo sa zamahom u protekle dvije godine?”, rekao je Mašić.

Mašić je kazao da trenutnu Vladu i parlamentarnu većinu obilježilo nametanje novih nameta građanima, poreza i opterećivanja običnih ljudi i radnika.

“Od najavljenih famoznih reformi nismo vidjeli ni slovo “r”. To je evidentno. Ova većina je uspjela u potpunosti zaustaviti novi pristup EU i raspoloženje koje je vladalo početkom britansko-njemačke inicijative.”

Na pitanje da li su kladionice uzrokovale da nema sjednice, Mašić je kazao da je problem s kladionicama krenuo kada je spomenut.

“Iskreno, Zakon o igrama na sreću koji je predložen od strane Vlade je opet udar na građane, a ne na kladionice. Jer se oporezuju ne kladionice, već oni koji uplaćuju i koji trebaju naplatiti dobit. Prijedlog Vlade za koji smo glasali, da ne bude da ih SDP koči, koriste četiri zemlje: Gibraltar, Malta, Austrija i Hrvatska. Sve ostale zemlje koriste drugi model koji smo mi predlagali.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.