Vojin Mijatović

Nakon Hodžića i “Maline”, podnio sam krivičnu prijavu protiv premijera Viškovića

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, nakon što je jučer podnio krivičnu prijavu protiv Privrednog društva “HF Srebrena malina” doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, zbog, kako je rekao za Radiosarajevo.ba, što se ostvarili finansijsku korist od sredstva građana BiH i poreznih obveznika svih građana naše države, jutros je podnio novu krivičnu prijavu.

Mijatović je ispunio obećanje koje je dao jučer i krivične prijave podnio protiv Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS i komandanta Štaba za vanredne situacije u RS te Branislava Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

“Višković je odobrio kupovinu pokretne bolnice u iznosu većoj od 4,2 miliona maraka. Nabavka je preuranjema, nepotrebna, urađena pod sumnjivim okolnostima. Na koji način je proveden postupak, te pitanje ko je dobavljač su pitanja koja zanimaju javnost. Prvo je bilo najavljeno da će koštati 3,6 miliona KM, pa je kasnije povećana za PDV. Postavlja se i pitanje da li smo kupili ili oteli bolnicu? Ova bolnica nije uopšte trebala”, kazao je Mijatović za Radiosarajevo.ba, dodajući da je krivičnu prijavu podnio Okružnom tužilaštvu Banja Luka. 

S druge strane, Mijatović kaže da je Zeljković sve ovo odobrio, iako je znao da je sve ovo nezakonito.

“Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS.donio je odluke kojim se troše budžetska sredstva i zaključio pravni posao o kupovini bolnice bez provođenja postupka propisanog zakonom”, dodao je potpresdsjednik SDP-a za naš portal. 

Nezvanično, bolnicu je Institutu za javno zdrastvo RS prodala firma iz Bratunca.  


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu