Nakon 30 godina možemo reći da je naše Sarajevo zadržalo ono najvažnije, dušu, energiju i dobre ljude

Olga Sučić i Suada Dilberović bile su prve civilne žrtve rata u Sarajevu. Njihova krv je potekla samo iz razloga što su željele mir i slobodu za svoje sugrađane. Građani Sarajeva i delegacije Gradske uprave, odali su im počast i položili cvijeće pored spomen-ploče na kojoj piše “Kap moje krvi poteče i Bosna ne presuši”.

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić istakla je da agresori nisu uspjeli ubiti dušu grada.

Nakon 30 godina možemo reći da je naše Sarajevo zadržalo ono najvažnije, dušu, energiju i dobre ljude. Sva ona zla koja su se desila u jednoj od najdužih opsada u modernom svijetu, nisu uspjeli pokolebati naš duh i suštinu”, kazala je Karić.

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Dragan Stevanović, bio je ljekar tokom rata. Spašavao je živote djece i mladih.

Nijedan rat nije pravedan bez obzira zbog čega se vodi. Ginu uvijek nevini građani i civili. I ovim putem apelujem da stane rat u Ukrajini i bili gdje u svijetu gdje se vodi“, kazao je Stevanović.

Potom se prisjetio djece koja su bez udova i s teškim povredama stizala u bolnicu u kojoj je radio. Neke slike ga, kaže, još proganjaju u snovima.

“Mladi ne žele rat. Žele normalno da žive diljem svijeta. To je njihova osnovna poruka. To je poruka i Suada i Olge. Oni su željele samo normalan život”, rekao je Stevanović.

Delegacija sarajevskog SDP-a na čelu sa Adnanom Štetom polaganjem cvijeća odala je počast prvim žrtavama opkoljenog Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.