Kakanj

Najviše inicijativa i vijećničkih pitanja u 2017. godini pokrenuli vijećnici SDP-a

Vijećnici SDP-a u Općinskom vijeću u Kaknju, u toku sjednica održanih u 2017. godini, pokrenuli su najviše vijećničkih pitanja i vijećničkih inicijativa. Stalna komunikacija sa građanima Općine Kakanj i spremnost vijećnika SDP-a da pokreću inicijative i postavljaju vijećnička pitanja urodila je plodom. Vijećnici SDP-a su, u toku 2017. godine, po sjednici postavljali u prosjeku sedam vijećničkih pitanja i vijećničkih inicijativa.

Na žalost, samo pokoja inicijativa je bila prihvaćena od strane Općinskog načelnika i vladajuće stranke SDA. Međutim, to nije pokolebalo vijećnike SDP-a da nastave sa aktivnim radom i traženjem rješavanja nagomilanih problema po mjesnim zajednicama. Na 15. redovnoj sjednici održanoj dana 28.12.2017. godine izrevolitirani nemarom lokalne vlasti prema pokrenutim vijećničkim pitanjima i inicijativama zatražili su detaljan izvještaj koliko je inicijativa postavljeno od strane vijećnika SDP-a i koliko je istih uvaženo.

Izuzetak vijećničkog aktivizma nije bila ni 15. redovna sjednica Općinskog vijeća Kakanj na kojoj su vijećnici pokrenuli četiri vijećničke inicijative i postavili jedno vijećničko pitanje. Vijećnici su:

– komentarisali neodgovornost i nemar općine Kakanj na inicijativu da se zamijeni nekoliko sijalica javne rasvjete u naseljenom mjestu Brnj i da se postave dodatna rasvjetna tijela koja su bila još prije trideset godina a sada ih nema,

– da se uredi i asfaltira dionica puta Tršćansko groblje do raskrsnice na Maklijenu kako bi djeca koja iz naseljenih mjesta Gornji Banjevac, Makljen i Drijen mogli lakše ići do škole i nazad do kuće,

– da se sanira i dovede u prvobitno stanje put prema Kučićima. Vijećnici su podsjetili da je tokom 2017. godine put prema Kučićima dodatno uništen zbog saobraćanja teških kamiona kojima su privatne firme prevozile terete iz kamenoloma i pojačanog saobraćanja putničkih motornih vozila. Preusmjeravanje saobraćaja prema Brnjicu na ovu dionicu ceste je izvršeno zbog klizišta u donjem Kaknju koje je totalno blokiralo saobraćajnicu prema Brnjicu.

– vijećnici su pokrenuli inicijativu da se vrati displey koji je bio u gradu i koji je pokazivao trenutno stanje prisustva zagađujućih materija u zraku. Vijećnici SDP-a su podsjetili da su u Kaknju prije 10 godina bila instalirana dva takva displeya, a danas ne postoji niti jedan. Vijećnici SDP-a su konstatovali da je zagađenje zraka u Kaknju dostiglo svoj maksimum i da građani imaju pravo da znaju koliko su ugroženi njihovi životi i zdravlje.

Na kraju su vijećnici SDP-a napomenuli da ih neće pokolebati nemar lokalne vlasti na inicijative koje pokreću i da će i dalje nastaviti aktivno sarađivati sa građanima i njihove zahtjeve i probleme iznositi na sjednicama Općinskog vijeća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.